Таня Андреева открива кабинет за майчино и детско здраве в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
07:35 / 23.05.2014
2865
Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева ще открие първия в Пловдив и областта медико-социален кабинет за майчино и детско здравеопазване, който се намира в МБАЛ "Пловдив". Лентата ще бъде прерязана днес в 14,30 ч.

Медико-социалните кабинети са нови структури в системата на здравеопазването, чрез които ще се реализира политиката на министерството за репродуктивно здраве, заяви директорът на болницата доц. д-р Георги Йорданов. Те ще се грижат майчинството на българката да протича безопасно. Ще подпомагат двойките при семейното планиране и в борбата им със стерилитета. Ще съдействат да се ограничат абортите и ражданията сред 12-16-годишни тийнейджърки. Ще консултират пациенти в преходните възрасти - пубертета и менопаузата. 

Здравните услуги ще се предоставят от квалифицирани медицински специалисти - акушер-гинеколози, педиатри, медицински сестри, акушерки, социални работници и психолози. Целевите групи ще бъдат обхванати с различни пакети от здравни дейности в зависимост от техните конкретни потребности. Приоритет в работата на кабинета ще бъдат групите в повишен риск.

Идеята е кабинетите постепенно да прераснат в Центрове за майчино и детско здраве към големите болници в общините с разкрити структури по педиатрия и по акушерство и гинекология.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Тактическо учение на НАТО в България
Започва процедурата за изграждане на зарядни станции за 42 млн. л...
ЦИК с важни указания за гласуването
Стачка на университетите, ще блокират пътища
МОН обяви по-ранен край на учебната година за хиляди ученици!
Еманюел Макрон препоръча Варна като една от своите топ дестинации...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).