Такса "Електромер" за необитаемите къщи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
14:40 / 08.11.2011
2758
Доставчиците на ток да могат да събират такса "Електромер". Това предложение за промяна в Закона за енергетика се обсъжда в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Според комисията тази такса трябва да бъде въведена само за индустрията, но е възможно да се случи и за домакинствата с имоти, които дълги периоди не ползват ток и електромерите отчитат нулево потребление.

Такса "Електромер" ще бъде въведена само, ако и трите електроснабдителни дружества решат да го направят.Потребители ще могат да се договарят с ЕРП-ата за периода на отчитане.

Според председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев няма да има преминаване на отчитане на електромерите на период, по-дълъг от един месец за всички.

Нашето виждане е, че в момента, в който се предлага отчитане на по-дълъг период, това трябва да бъде при условие, че клиентите са съгласни. За всички, които предпочитат да има отчитане на едномесечен период трябва да бъде запазена тази възможност", заяви Семерджиев.

Вариантите за такса електромер само се обсъждат, подчерта шефът на регулатора. Държавната комисия ще възрази срещу заложеното в проектозакона малките и средните предприятия да продължат да купуват тока по регулирани цени. Регулаторът настоява те да излязат на свободния пазар.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Двойно повече служители ще обработват данните от изборите
Васил Божков на свобода срещу 130 000
Най-високата реално получавана основна заплата в държавнaта админ...
Стефка Костадинова и Томас Бах посрещнаха Румен Радев в Лозана
Удар на Капитан Андреево
Абсурдно: Абитуриенти отидоха на бала си с... катафалка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).