Светлозар Лазаров в Пловдив: Застреляният вчера наркодилър e работил в БДЖ

Автор: Мария Морунова
Коментари (3)
13:58 / 10.02.2014
3441
В момента се провеждат процесуално-следствени действия по случая с вчерашното убийство в София на човек, смятан за наркодилър. Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на пресконференция в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"През 90-те години лицето е работило като шафнер в БДЖ. Има информация, че е съпричастен към трансграничен канал за трафик на наркотици, хероин от Турция през България за страни от Западна Европа. В последствие се издига и става диспечер, който разпределя нарядите на колегите си. Така обезпечава този канал. През 2013 г. стана известно наличието на този канал, стана ясно, че това е схема, функционирала много отдавна, дори преди годините на прехода. Тогава бяха задържани 5 килограма хероин и в случая това е съпричастността на застреляното лице към наркотрафик", каза още Лазаров.

Той припомни и операция на СДВР през лятото на 2013 г., при която същото лице е било задържано, а в дома му са намерени акцизни стоки без бандерол, намерен е и кокаин в шкафчето на жена му.

"Т. е. имаме пресечен канал и това е основната версия, по която се работи", завърши главният секретар на МВР.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).