Съдът остави в ареста задържаните за разпространение на детско порно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
17:41 / 04.11.2011
1852
Софийският градски съд върна в ареста петима от задържаните миналата седмица за разпространение в интернет на порнографски материали с деца. Сред тях е и асистентът от Техническия университет Юлиан Велчев.

Миналата седмица СРС пусна под гаранция от 5000 лева и петимата обвиняеми. Магистратите прецениха, че задържаните няма как да попречат на разследването или да извършват ново престъпление, тъй като компютрите им са иззети от спецполицаите. Колегите им от Градския съд обаче решиха, че веднъж пуснати на свобода, нарочените за педофили могат много лесно чрез достъп до други компютри да покрият следите си или да продължат да споделят порнографските материали.

Съдиите се мотивираха и с това, че престъплението е с висока степен на обществена опасност.

При операцията на ГДБОП на 26 октомври бяха арестувани общо 20 души. Акцията беше проведена в Благоевград, Бургас, Велико Търново, Варна, Горна Оряховица, Пловдив, Плевен, Сливен, Свищов и София-област. Иззети бяха устройства с десетки терабайти клипове, съдържащи сцени на сексуално насилие и гавра с деца на възраст от 2 до 11 години. Децата са от различни краища на света, като досега антимафиотите не са открили сред тях да има българчета. Полицията конфискува 14 харддиска, 16 флашки, 1 сървър, 3 рутера и 3 модема. От МВР обясниха, че заподозрените са били наблюдавани от началото на септември. Те са разпространявали порно клиповете в цял свят чрез система за споделяне на торенти.

Източник: Дарик


Виж коментарите (4)

Още по темата (2):
24.02.2012 Голяма спецакция срещу детското порно в Пловдив и още 9 града
16.12.2011 Европа погна детската порнография с операция "ICARUS", България помага
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).