Subway официално казаха дали напускат България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:35 / 16.10.2019
8898
Официално становище на Subway България по повод информацията излязла в медиите за напускането на компанията от българския пазар:

"Subway България съобщава, че няма отнемане на лиценза на компанията. България е един от най-силните пазари за марката в Централна и Източна Европа. Веригата е в България от 2007 година и през годините се е превърнала в лидер на пазара при ресторантите за бързо хранене. Понастоящем брандът има 38 активно функциониращи ресторанта в цялата страна.

Всички заведения от веригата Subway са притежавани и управлявани от индивидуални франчайз собственици. Те могат да взимат различни бизнес решения, като това дали да продадат, преместят или затворят даден обект. Затварянето на един ресторант може да е в резултат на изтекли договори за наем, което е възможно да се случи предвид дългогодишното присъствие на веригата на българския пазар.

Скорошното затваряне на ресторант на Subway в София на адрес ул. "Граф Игнатиев“ 43, е един такъв пример. Обектът работи в продължение на 10 години, но беше затворен заради решение на франчайз собственика. Приключване на договор за наем бе причината за затварянето на обект от веригата в мол София, собственост на друг франчайз партньор, който оперира още ресторанти от веригата Subway.

Всички останали заведения към днешна дата продължават да работят, с изключение на сезонните локации по курортите, които оперират само през активния туристически сезон - летен/зимен".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Положението е наистина смазващо!
Край с евтините картофи
Проф. Рачев: Времето по празниците ще е динамично, трудно ще се п...
Защо се налага да доплащаме за уж безплатните лекарства?
Велики вторник е - ден за поука
Не забравяйте чадърите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).