Стягат санаториумите за чужденци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:53 / 15.04.2008
2220
През идните години се очаква много западняци да предпочетат България за лечение и рехабилитация. Експерти твърдят, че чужденците ще предпочетат страната ни заради уникалния климат, минералните води и красивата природа. Необходимо е само да се постегнат наличните санаториуми, както и болниците, които ще се префасонират за долекуване, продължително лечение и рехабилитация.

Според заместника на Гайдарски д-р Матей Матеев тези промени могат да се осъществят в сътрудничество с Държавната агенция по туризъм. Като представител на здравното министерство в агенцията съм внесъл предложение в Закона за туризма да бъде дефинирано понятието медицински туризъм, каза още заместникът на Гайдарски. Естония например приема годишно в санаториуми и курортни бази по 7 милиона пенсионери от скандинавските страни.

Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ще спре ли вносът на стари коли в България?
Брутално задръстване на Маказа
Изследват морската вода
Сиромахов за най-страшните женски реплики по време на мач
Предлагат военно обучение за всички мъже под 50 години
Проф. Христова: Това насекомо не е опасно, но пренася тропически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).