Стрелецът от Лясковец: Съжалявам за всичко, което се случи, но аз нямам вина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:21 / 13.11.2015
2825
Съжалявам за всичко, което се случи, но аз нямам вина в цялата ситуация. Това бяха последните думи на обвиняемия Петко Савов, преди обявяването на присъдата му, съобщава "Фокус". Пред Великотърновския окръжен съд той обясни, че е стрелял при неизбежна самоотбрана, за да защити своя и живота на майка си.

"Съжалявам за всичко, което се случи, защото от цялата ситуация пострадалите сме аз, майка ми, семейство Шаркови и едно дете, което остана сирак. Но аз нямам вина в тази ситуация, защото бях нападнат в дома си. Вината трябва да поеме Министерство на вътрешните работи. Разчитам на вашата съвест и моля да бъда оправдан по всички обвинения", каза още Петко Савов.

Днес приключиха всички пледоарии, както на обвинението, така и на защитата. Преди да произнесе последната си дума на обвиняемия бе даде възможността да произнесе дуплика на пледоариите, които са четени по-рано днес при закрити врата.

В нея той поиска пълна възстановка на специализираната акция, която се проведе на 14 март 2014 година в дома му. Освен това поиска и обяснение от прокурора. Той обясни, че от обаждането на майка му до Спешна помощ, след като е бил ранен, до пристигането на линейка в дома му е имало период от два часа. По думите му, записът от спецакцията е фалшифициран.

Като доказателства за това той посочи, че в него акцията не започва с масирана стрелба, както се е случило наистина. Освен това, според него, прокурорите твърдят, че е имало разговори между него, Емил Шарков - убития спецполицай и някои от останалите барети.

Петко Савов поиска нова проверка на записа, която да бъде извършена не от МВР, а от друга компетентна институция. Според Савов оръжията, които е притежавал, са преместени от местата, на които ги е оставил. По думите му, това е направено, за да се прикрие, че не той е виновен за смъртта на Емил Шарков.

Присъдата по делото ще бъде произнесена на 19 ноември от 10.00 часа от Великотърновския окръжен съд.

Припомняме Ви, че Петко Савов е обвинен за предумишлен опит за убийство на шестима полицаи, в притежание на незаконно оръжие и боеприпаси.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
За ужасна находка в козунак предупреди клиентка на верига магазин...
Да хванеш 120 кг шаран и да ти излезе солено
Проф. Рачев: Има лъч на надежда
Уникални кадри от нашето море
Министерството на финансите с новина за еврото
Христо Крушарски започна да инжектира в облаците натриев хлорид, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).