Страшно е! Ако си с пневмония, но не с ковид, не те приемат в болница!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:23 / 29.09.2021
3216
Възрастен мъж (видимо на около 70 години, може би и повече), с двустранна бронхопневмония, не е могъл да влезе в няколко болници в София и е стигнал до животозастрашаващо състояние. Случаят е от 13 септември. За кои болници става въпрос – първо, "Белодробната при Сточна гара", по думите на съпругата му, която разказа всичко пред bTV.

В "Софиямед" пък казали, че нямало белодробно отделение. В "Пирогов" лекар им казал, че от 16 юли имало заповед да се приемат само болни от коронавирус, без други болни с белодробни проблеми.

След това – в специализираната белодробна болница отговорът е същият като в "Пирогов", по думите на жената. "Отиваш и питаш директно министъра защо не приемам съпруга ви", казал лекар на жената, визирайки заповед на здравния министър д-р Стойчо Кацаров.

След като тръгнали от 7:30 часа по болници, в 13:00 часа е извикана линейка, а от "Спешна помощ" им казали, че има места във ВМА и Александровска болница, но после уточнили, че заповедта на здравния министър важала и за тях. Само че официално Александровска болница твърди, че няма заповед, която да ги задължава да бъдат приемани само ковид болни и никакви други, когато става въпрос за белодробни здравословни проблеми.

Накрая пациентът и съпругата му отиват в Окръжна болница "Св. Анна", като съпругът ѝ буквално припаднал и почнал да посинява от липсата на въздух, но тъй като лекарите в лечебното заведение били предупредени от "Спешна помощ", реагирали много бързо и го спасили. Сега човекът още не може да стане от леглото, а диагнозата е, че двустранната бронхопневмония е с много силна бактериална инфекция. "Хиляди благодарности на тези хора", каза жената, визирайки "Спешна помощ" и лекарите в болница "Св. Анна".

Виж коментарите (4)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).