Страх, че хората на Миню Стайков ще унищожат доказателства затвори заводите му в Карнобат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
21:04 / 21.09.2018
5384
Страх, че хората на Миню Стайков ще унищожат доказателства затвори заводите му в Карнобат. Както Burgas24.bg съобщи по-рано, агенция "Митници" е извършила проверка на данъчни складове в района на Карнобат за производство на алкохолни напитки. Митничари запечатаха заводите на Миню Стайков.

В данъчни складове в района на Карнобат са открити много нарушения. Последва и недоволството на работници от заводите. С цел запазване на доказателства е разпоредено запечатване на складовете за първоначален срок от 48 часа. Мярката може да бъде продължена с определение от компетентния съд, съобщиха от агенцията.

Какво се случи

Тази сутрин са запечатани три данъчни склада – спиртоварната, фабриката за вина и бутилиращото производство във Венец. Според ръководството на "Винпром Карнобат" не им била представена писмена заповед за акцията. Твърдят, че тя напрактика оставяла близо 3 хиляди души без работа, информира NOVA.

"По устно разпореждане  се казва, че се затваря завода", казва Жанета Димитрова, която е служител там. На територията на компанията митничари и жандармеристи има още от 6 септември, когато при спецакция беше арестуван собственикът Миню Стайков.

"Ние от 20 дни сме в постоянни проверки от митиницата и на практика ние не можем да работим. Всеки ден се почва с едно и също - не могат да влизат камиони. Жандармерията ни каза - не могат да излизат. След 2 часа нещата се пооправят. Ние почваме  да работим, но сега нашите хора  не могат да работят защото ето ги директорите всичките.Те не могат да работят, защото митничарите постоянно ги викат", разказа търговският директор Емил Пилев. Митничарите не пожелаха да кажат каква е причината за затварянето на заводите.

Работниците във Винпрома обаче недоволстват от липсата на информация за  бъдещето си.

"Остават семейстата ни без заплати, децата ни без пари, ученици има, много хора  са със кредити и заеми", казва Стоянка Георгиева.

"Значи ние сме готови  просто на стачни действия, затваряне на пътища, абсолютно всичко", заканва се Жанета Димова. И работниците разположиха земеделска техника край основните пътища в района.

Как се стигна дотук

При акция на Специализираната прокуратура на 5 септември бяха задържани алкохолният бос Миню Стайков и още 10 души.

Разследващите влязоха в три от фирмите на бизнесмена - "Винпром Карнобат", "Сис Индъстрийс" и "Топаз мел" в София и Карнобат. Разследването е във връзка с пране на пари и укриване на данъци.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (27):
05.12.2019 Гешев за поведението на сина на Миню Стайков при ареста: Не живеем във времената на мутрите
05.12.2019 Арестуваха сина на алкохолния бос Миню Стайков
25.11.2019 Дадоха старт на делото срещу Миню Стайков
05.11.2019 Отрязаха мераците на Миню Стайков за излизане от ареста
14.05.2019 Алкохолният бос Миню Стайков шокира всички с решението, което взе в ареста
07.05.2019 Алкохолният бос Миню Стайков остава в ареста
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).