Стойнев от БСП: Краткосрочно решение за цената на газа - мораториум, дългосрочно - договор с "Газпром"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:13 / 11.09.2022
1018
Трябва да бъде въведен нов мораториум на цените на газ, парното и водата, за да понесат хората шоковете от тази криза. Това заяви водачът на листата на “БСП за България" в Пазарджик Драгомир Стойнев в предаването “Събуди се" по Нова телевизия. 

“Предишният парламент направихме таван от 250 лв. на цената на тока за промишлените потребители - тази мярка да продължи до март, за да бъде бизнесът спокоен. Искаме да има таван и за тези, които използват природния газ като основен ресурс", добави той. 

Стойнев подчерта, че става дума за краткосрочни мерки, които да подпомогнат както бизнеса, така и домакинствата. А как да бъде намалена трайно цената на газа  - според социалиста трябва да се сключи дългосрочен договор за газови доставки. 

“Затова БСП предлага отново да седнем на масата с “Газпром". До края на годината имаме договор с тях и той трябва да бъде изпълнен, но трябва да мислим и за след това, защото без дългосрочни договори и без сигурност на доставките, няма как да намалим цената", обясни Драгомир Стойнев, добавяйки, че към момента няма по-евтина тръбна газ от тази на “Газпром".  

“По никакъв начин преговори с “Газпром" не означават, че сме съгласни с атаката в Украйна, но просто няма откъде другаде да вземем такива дългосрочни количества. Аз също бих искал да взимаме природен газ от Норвегия, но има наука, която се казва география", посочи кандидатът за народен представител от левицата.

Виж коментарите (0)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).