Стартира осмото издание на “Българската Коледа"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:13 / 26.11.2010
1796
По инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и г-жа Зорка Първанова стартира осмата по ред кампания на благотворителната инициатива "Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда".

Инициативата набира средства за лечението на болни деца и за закупуването на медицинска апаратура и консумативи за нуждаещи се детски клиники и отделения.

В предишните седем издания на "Българската Коледа" бяха събрани общо 16 937 002 лв. Подпомогнато беше лечението на над 700 деца. Закупени бяха медицинско оборудване и линейки на обща стойност 12 758 164 лева за над 110 детски клиники и лечебни звена.

Организатори на благотворителната инициатива и през тази година са Администрацията на Президента, Българската национална телевизия и Нова Телевизия.

М-Тел, Глобул и vivacom отново се обединяват в подкрепа на инициативата като осигуряват телефонни линии за обаждания и изпращане на SMS. Обажданията и кратките съобщения ще се изпращат на телефон 1117 - без код за абонати на М-Тел, Глобул и vivacom, както и на телефон 0900 1117 за фиксирани абонати на vivacom. Цената на един SMS или обаждане е 1,20 лв. с ДДС.

Медийни партньори на "Българската Коледа - 2010" са bTV Media Group, вестниците "Труд", "24 часа" и "Стандарт", Българското национално радио, Дарик радио и радио "Фокус".

Дарителската сметка на кампанията е в Обединена българска банка, IBAN: BG13UBBS80023300186210 и с банков код BIС: UBBSBGSF, ОББ, клон "Централен". Титуляр на сметката е БНТ.

Благодарение на сътрудничеството с "Ипей" АД и тази година дарения ще могат да се правят в интернет чрез системата за електронни плащания e-pay, както и директно с кредитни карти VISA и MasterCard.

Креативно студио "Noble Graphics" е автор на цялата рекламна кампания на "Българската Коледа". Рекламният телевизионен клип е по идея на "Noble Graphics" и е изработен от SIA Advertising.

По традиция на 25 декември 2010 г., в първия ден на Коледа, в Народния театър "Иван Вазов" ще се състои благотворителен спектакъл, който ще бъде осъществен от "Седем осми" и излъчван на живо от bTV.

Средствата, събрани чрез "Българската Коледа - 2010", ще бъдат дарени след подписване на тристранен протокол от страна на Администрацията на Президента, БНТ и Нова телевизия на специализирани детски клиники и на деца, нуждаещи се спешно от скъпоструващо лечение, което не се поема от Министерството на здравеопазването и Националната здравно-осигурителна каса.

Децата, чието лечение се подпомага от "Българската Коледа", се определят след изпращане на молби и съответните медицински документи от родителите им до организаторите на благотворителната инициатива и след съгласуване с лекуващите лекари. На част от децата "Българската Коледа" помага вече няколко години и ще продължи да осигурява тяхното лечение. Това са децата, страдащи от нефротичен синдром, остеогенезис имперфекта, хронична бъбречна недостатъчност и други заболявания, чието медикаментозно лечение не се поема от държавата.

Закупуването на медицинската апаратура се извършва на основата на получени заявки от ръководствата на болниците и след направени консултации с Министерството на здравеопазването, Асоциацията по педиатрия и Асоциацията по неонатология.

На адрес www.bgkoleda.bg всеки може да се запознае с кампанията през предишните седем години, да научи повече за подпомогнатите деца и клиники, както и да се запознае с клиниките, които до този момент са заявили желание да бъдат подпомогнати, а така също и с децата, нуждаещи се от скъпоструващо лечение.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Мотоциклетист почина след тежко пътнотранспортно произшествие
Пияна, дрогирана и с отнета книжка перничанка натресе БМВ-то си в...
Важно за ваучерите за храна
До шест безплатни нощувки могат да получат много българи, които р...
Митничари спряха контрабанда с черни трюфели
Юни е месецът за смяна на личния лекар


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).