Станишев: Винаги съм бил привърженик на това да настояваме да влезем едновременно в Шенген - по суша и по море

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:03 / 05.01.2024
3154
Винаги съм бил привърженик на това да настояваме да влезем едновременно в Шенген и по суша и по море. България и Румъния са изпълнили всичко и трябва да има ясни дати за приемането ни. Дълго време бяхме в поза на молитва, но няма някой, който не си е свършил работата. Не можем да бъде дискриминирани заради вътрешни проблеми в чужда държава. Австрия има много интереси и в България, и в Румъния. Това заяви в ефира на bTV Сергей Станишев, евродепутат и бивш премиер на България. 

Трябва да има ясна дата, а не да се поставят нови условия извън критериите за Шенген, категоричен е още той. По думите му ситуацията в Австрия само ще се изостря. 

"Винаги съм казвал, че в един момент трябва да се излезе от позицията на молител и да имаме малко по-твърда позиция, нашите партньори трябва да знаят, че това ще се отрази в двустранните отношения", каза още Станишев. 

Той е убеден, че не трябва да се случват нещата чрез шантаж, защото и България може да шантажира. 

"Трябва да търсим решенията достойно и със самочувствие. Не искам да подценявам работата на когото и да е, но един политик се оценява от резултатите. Засиленото присъствие на Фронтекс по границата ни - само ще я укрепи", заяви още той. 

Станишев заяви, че трябва да има институционализиран диалог, за да не се разкъсва управлението. "Нека да видим какво ще се случи в управлението, не виждам основа да се предвиждат сътресения", смята той. 

БСП губи подкрепата на своите избиратели. Винаги съм вярвал, че политиката е въпрос на кауза, ако нямаш смислени предложения, които да променят живота на хората - за какво си там, да си министър или премиер - сигурно е приятно за личността, но какво от това, заяви той и добави, че БСП се състезава на терена на ВМРО, а не там където трябва да бъде.

Виж коментарите (1)

Още по темата (380):
08.05.2024 6 деца са изведени от страната без съгласието на другия родител
18.04.2024 Еврокомисар: Напълно готови сте за Шенген
11.04.2024 Заради Шенген: Христо Стоичков попиля австриеца Нехамер
03.04.2024 Адвокат Пламен Бекирски: Който е решил да отвлича детето си без съгласието на другия родител, има от какво да се безпокои
02.04.2024 Вътрешният министър на Австрия за влизането на Румъния и България в Шенген: Би било погрешно да се определи конкретна дата
02.04.2024 Два дни след присъединяването ни към Шенген, изведоха дете без съгласието на единия родител
Още новини от Национални новини:
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Страшен порой се изля над столицата
Изтеглиха номерата на партиите и коалициите за изборите
Автомобил се вряза в мантинелата на автомагистрала "Тракия"
Въвеждат се временни противоепидемични мерки
Важни съвети при гръмотевични бури


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).