Станишев: С този председател БСП няма шанс да спечели парламентарните избори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:18 / 18.11.2019
5672
С този председател (Корнелия Нинова) БСП няма шанс да спечели парламентарни избори. Това заяви председателят на ПЕС и бивш лидер на БСП Сергей Станишев.

Социалистите се събраха на пленум вчера, за да анализират резултатите от местния вот. Вътрешната опозиция поиска оставки заради лошото представяне на партията.

"Това, което се случи беше опит да се предизвика истинска дискусия, а не да се замитат проблемите под килима. Дискусия имаше, но тя беше по-скоро кучетата си лаят - керванът си върви. Протестната декларация беше реакция на неадекватното изказване на ръководството след изборите, че сме си върнали загубените общини. Виждаме, че няма желание за диалог в БСП. Извършва се една подмяна и на съдържанието и на политиките в партията", алармира Сергей Станишев пред bTV.

Той бе категоричен, че механичното задминаване на ГЕРБ няма да сработи. Според лидера на ПЕС след силния старт с победата през 2016 г. на президентските избори, БСП има поредица от пропуснати шансове. Сергей Станишев предупреди, че левицата няма автоматично да стане първа политическа сила, а трябва да се бори за това. Според него това не трябва да е на чужди терени - силовашкия подход на ГЕРБ или терена на националистите.

"Как БСП се готви за парламентарните избори? - това е основният въпрос. През последните три години има ерозия на доверието към ГЕРБ, въпреки това БСП не е припознавана като алтернатива. Много уважавам всяка една победа, защото е трудна, но изначално бяха поставени минималистични цели. Общият брой съветници е увеличен с малко над 70. Ние можем да си дадем всякаква оценка на пленума, по-важното е дали тя е адекватна на оценката на обществото", обобщи председателят на ПЕС.

Той коментира думите на Корнелия Нинова, че се стреми БСП да бъде консервативна левица. "Няма такова нещо. Левите са за промяна. Левицата е интернационална. Големите проблеми не могат да се решат в рамките на една държава", подчерта Сергей Станишев, но отказа да посочи кой би трябвало да седне на мястото на Нинова.

"Нека се заявят кандидати и партията ще реши, никой не е незаменим", заключи бившият лидер на БСП.

Виж коментарите (2)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).