Спасиха 4-годишно дете, прието след удавяне

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:56 / 15.08.2022
6537
Увеличение на пациентите, приети след удавяне, отчитат в УМБАЛ Бургас. Това лято инцидентите във водни басейни са повече, отколкото през миналото, показва болничната статистика. Само преди няколко дни специалистите от Отделението по реанимация спасиха 4-годишно дете, почти удавено в басейн в един от курортните комплекси. Извадено е от водата без дишане и със спряло сърце. По време на реанимацията на място сърцето тръгва и спира няколко пъти, а в болницата е прието в кома. В Отделението по реанимация правят всичко възможно, за да стабилизират детето и да го върнат към живота, макар че първоначалните прогнози никак не са добри. За радост на всички, момиченцето вече е извън опасност и е изписано от отделението.

Лекарите призовават родителите да не оставят малките деца без надзор дори и за секунди, независимо дали се намират на морето или на басейн. И да реагират веднага, ако децата са тихи и не мърдат във водата. Обикновено децата играят шумно и са активни, ако затихнат това е сигнал, че нещо може да не е наред, обясняват те.

Специалистите от Отделението по реанимация споделят, че най-честите категории хора, приети след удавяне, са деца, тийнейджъри и възрастни над 60 г. Сред възрастните преобладават чужденците и туристите от други градове, които не се съобразяват с опасностите на морето и надценяват силите си. Хора на средна възраст, както и бургазлии, попадат в болницата по-рядко. След воден инцидент наблюдението от реаниматор е задължително, защото има риск от късни усложнения, оток и инфекции на белите дробове.

Виж коментарите (0)

Още по темата (936):
14.08.2023 "Който влезе, не излиза": По Южното Черноморие е страшно
08.08.2023 Хора вдигат ръце: Всичко е унищожено
21.07.2023 Ето я голямата и кичозна къща на богатата ромска фамилия, обядвала за 650
лева
01.11.2022 Взе повече туристи предпочитат да почиват на къмпинг
28.10.2022 Вижте колко хиляди нарушения са открили по нашето море това лято
17.10.2022 Здравко от "Биг Брадър": Съпругата ми се радва, че не съм богат
Още новини от Национални новини:
Дамите в селското стопанство: Проф. Даниела Ганева
Ето верните отговори на матурата по БЕЛ
Иззеха цистерна като веществено доказателство
Отново земетресение в България
Почина майката на Веселин Маринов, отмени концерти
Радев: Законът за движение по пътищата е написан с кръв


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).