Сотир Цацаров: Не подценявайте толкова премиера

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:04 / 11.12.2015
1912
Тезата, която се излага в момента, е теза, според която превесът на политическата квота означава независимост или по-скоро автономност на прокуратурата като институция. Това заяви днес в град Девня главния прокурор Сотир Цацаров, коментирайки създалата се ситуация след оставката на министъра на правосъдието Христо Иванов и последвалите протести.

Той посочи още, че не вижда логика в тази теза, като и логика в това, че премиерът съобразява своите решения с мнението на главния прокурор.

"Не го подценявайте толкова този премиер", каза още Сотир Цацаров.

По отношение на идеята за отчитането на главния прокурор пред Парламента, Сотир Цацаров коментира, че това е идея, която за първи път е фигурирала в становище, подготвено от него и колегите му през ноември миналата година.

"Текстът е точно такъв, какъвто беше записан в Конституцията и някой от вносителите го е пренесъл. Не намирам категорично за нормално главният прокурор да се отчита пред парламента по конкретни дела. 

Това е невъзможно, но по отношение на цялостната политика на противодействие на престъпността и корупцията това е нещо повече от нормално", отбеляза още Сотир Цацаров.


Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Искат промени в шофьорските курсове заради тежките катастрофи нап...
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" не са български думи
Важна информация за изборите в чужбина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).