ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
"Софиямед", "Пълмед", "Бургасмед": Твърденията на "Сърце и мозък" са нелепи и безпочвени
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:41 / 21.07.2022Коментари (0)3213
©
Лечебните структури, част от групата "Булфарма“ – УМБАЛ "Софиямед“, УМБАЛ "Пълмед“ и МБАЛ "Бургасмед“ вече над 10 години осигуряват висококачествена съвременна медицинска експертиза и лечениe на българските пациенти чрез водещите си специалисти и високотехнологична материална база. И трите болнични комплекса са многопрофилни лечебни заведения и с наличието на спешни приемни звена на тяхната територия, осигуряват комплексна медицинска помощ. Те бяха и от първите в страната, които взеха дейно участие в борбата с пандемията от Ковид-19 и продължават да водят тази битка.

 

Нашите структури не са "бутикови" болници, които основно работят печеливши дейности. Доказателство за това са хилядите пациенти, които доверяват здравето си в нашите ръце.

 

За нас буди недоумение безпочвените твърдения, арогантното и неколегиално поведение на ръководството на болница "Сърце и мозък“, които умишлено намесват имената на уважаваните от българските пациенти и медицинска общност у нас лечебни заведения - УМБАЛ "Света Анна", УМБАЛ "Света София", УМБАЛ "Софиямед", УМБАЛ "Пълмед" и МБАЛ "Бургасмед", в един частен техен проблем.

 

Не може да се слага знак за равенство между откриване на дейност и увеличение на компетентност на съществуващи звена във вече съществуващи болници и разкриване на напълно ново лечебно заведение с близо 500 легла. Още повече, една от дейностите, които разкрива УМБАЛ "Софиямед" например, е за инфекциозно отделение, за които пандемията от Ковид-19 доказа, че са крайно недостатъчни, като това е едва четвъртото подобно в многомилионна София. Всички останали искания за разрешения за дейност и повишаване на нивата на компетентност, които получиха нашите болници, са свързани с настоящите дейности на лечебните ни заведения, които непрекъснато повишават качеството на медицинските услуги и тяхната комплексност.

 

Обвиненията, че д-р Михаил Тиков упражнява контрол над Българския лекарски съюз са нелепи и абсолютно безпочвени, още повече, че колегите от "Сърце и мозък" имат съгласие от Лекарския съюз за разкриването на болницата им в Казичене. Ще следим много внимателно изявленията на ръководството на болница "Сърце и мозък" и при повторни непремерени изказвания и действия, ще реагираме своевременно и ще потърсим правата си в съда.

 

Относно завоалираните изказвания в писмото на болницa "Сърце и мозък", в което те заявяват: "Това не може да не породи основателни съмнения за корупция, търговия с влияние и конфликт на интереси на министър Сербезова, като в този процес винаги има най-малко две страни", припомняме, че именно "Сърце и мозък" откриха болница с над 300 легла в Бургас, град, пренаситен с болници, при положение, че никой през последните години не е разкрил нова болница, което от своя страна поражда същите въпроси, поставени в по-горе цитирания текст.

 

Замесването на името на лечебните ни заведения в подобни нереални сценарии считаме за крайно неуместно и обидно както за работещите в тях, така и за пациентите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: