Соченият за помагач на свирепия Рагевски остана безмълвен

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:23 / 09.11.2021
1776
Соченият за помагачът на свирепия Станимир Рагевски - Деян Дичев  остана безмълвен пред журналисти пред съдебната зала.  По време на заседанието на Окръжен съд – Бургас, на което се гледа мярката му за неотклонение, готвачът  поиска да бъде пуснат под домашен арест в Карнобат, за да се грижи за болната си майка, предаде репортер на Burgas24.bg.

Дичев заяви пред съда, че е бил осъден предварително от медиите. "Когато общественото мнение влезе в съдебната зала, правосъдието излиза през прозореца",бяха думите му пред съдия Яни Гайдурлиев.

Припомняме, че преди дни Районен съд – Бургас потвърди взетата спрямо Дичев  мярка за неотклонение "Задържане под стража". Производството е било образувано по молба на защитата на Дичев за изменение на взетата спрямо него най-тежка мярка за неотклонение в по-лека,.

Припомняме още, че с постановление от 27 август Дичев бе привлечен като обвиняем, за това че в периода от 4 август 2021 г. до 11 август 2021 г., в Бургас,   заедно със Станимир Рагевски положили в бидони, чували и торби, тленните останки от разчлененото тяло на Юмер Мехмед  и пренесли същите с лек автомобил "Мерцедес" до брега на блато в кв."Долно Езерово". Там двамата ги скрили във висока папратова растителност. Дичев укрил в помещение на сградата на ДНА огнестрелното оръжие, използвано за убийството на Юмер, като помогнал на Рагевски да избегне, а по-късно и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване за извършеното от него престъпление – убийство.

С постановление от 19 октомври 2021 г., Дичев е привлечен като обвиняем и за това, че в условията на продължавано престъпление, както сам, така и в условието на посредствено извършителство - чрез друг действащ при неосведоменост, помогнал на Рагевски  (извършил престъпления по чл.115 от НК), да избегне наказателно преследване за тези престъпления, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самите престъпления, както следва, а именно – заличаване следите от убийството на Теодора Бахлова укриване вещите на жертвата, трупът и куршумът от убийството.

Дичев е обвиняем и за това, че на 4 август 2021 г., в  Бургас, придобил като получил от Рагевски и за времето от 4   до 24 август 2021г. държал в отдушник, в мокро помещение, намиращо се във Военен клуб "ДНА", огнестрелно оръжие - пистолет "Макаров", както и боеприпаси за огнестрелни оръжия по смисъла на чл.7, ал.1 от ЗОБВВПИ - 13 бр. патрони, без да има за това надлежно разрешение.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (24):
04.03.2024 Дори когато чу присъдата си, бизнесменът Рагевски остана безмълвен – убил и разчленил брокерка и служител
01.03.2024 До живот: Двойният убиец Рагевски остава в затвора завинаги
27.03.2023 Адвокат отказа да защитава в съда екзекутора на Теодора и Юмер!
23.02.2023 Фалстарт на делото срещу екзекутора на Теодора и Юмер!
04.02.2023 Скоро започва делото за брутално убитата и разчленена бургаска брокерка
30.05.2022 7 г. затвор за Станимир Рагевски, но не за жестоките убийства на Теодора Бахлова и Юмер!
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).