Собственик на заведение за бързо хранене: По празниците винаги има напрежение

Автор: Лора Димитрова
Коментари (0)
10:24 / 24.12.2024
3485
Един от най-любимите празници на малки и големи чука на вратата ни, а с него идва въпросът за приготовлението на трапезата, на която задължително трябва има нечетен брой постни ястия - традиция, съхранена и до днес. В интервю за "Фокус" собственичката и главен готвач на заведение за бързо хранене на Женския пазар в София Драгомира Симеонова, която всички познават като Диди, разкри тайните на светлия християнски празник.

Диди е в този бранш от 26 години, но работи за себе си от 6 г. За нея най-важното в готвенето е всичко да се прави с любов, старание и желание. За празниците тя е подготвила празнично меню за своите клиенти. Не скри обаче фактът, че разходите тази година са се увеличили.

"Разходите ни се увеличават, но цените ни са нормални, достъпни – такива, които всеки един клиент може да си позволи", сподели тя.

Кулинарният експерт разкри, че по празниците винаги има напрежение в ресторанта. Справя се обаче с наличния персонал и върши всичко с любов.

Тя също така подчерта важността на подготовката за празника. Относно трапезата Драгомира обясни:

"Традиционната българска трапеза на Бъдни вечер трябва да се състои от постна храна, да няма нищо животинско. На масата трябва да присъстват пълнени чушки, боб, ориз, баница с тиква, питка с паричка и сарми. Ястията трябва да са 7, 9 или 11. Слага се и ошав на масата".

Шеф-готвачът не крие, че работата й доставя удоволствие. Развълнувана е за коледните празници и с нетърпение очаква да приготви храна на своите любящи клиенти.

За довиждане си обещахме да се видим на някой друг празник, когато ще ни издаде някоя от своите интересни и вкусни рецепти.

Виж коментарите (0)

Още по темата (318):
21.02.2025 Читател: След месец хората ще тръгнат на море в Гърция, а тук все още ще си пеем Jingle Bells
27.01.2025 Има развитие след "Простотията в Пловдив достигна нови висоти"
21.01.2025 Край на празниците в Пловдив
20.01.2025 Простотията в Пловдив достигна нови висоти
11.01.2025 Енджи Касабие: Това е най-голямата грешка след яденето по празниците
08.01.2025 Лекар: Връзката между храненето и празниците - виновникът за всичко е хормонът допамин
Още новини от Национални новини:
Чужденец остана без думи засе възмути от условията и цените бг бо...
Намаляват максималния размер на глобите за шофиране без винетка и...
Всички рибари могат да му завиждат, той улови почти 100-килограмо...
Панделиева: Шофьорите правят каквото си могат, а държавата имитир...
"Златна" пътна помощ: Пострадал в катастрофа олекна с 800 лева за...
Обясниха причините за срива в мрежата на мобилните оператори


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).