Случаят със смъртта на шефа на КАТ Казанлък се заплита

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:38 / 15.12.2018
8003
Случаят със смъртта на шефа на КАТ в Казанлък се заплита. След като стана ясно, че в местността, където бе открито тялото му, са намерени пари, друго оръжие и тефтер, прокуратурата започва да разследва за корупционни практики в най-голямото районно управление в България. Това съобщи пред Нова прокурор Таня Димитрова от Казанлък.

Началникът на "Пътна полиция" в града Тодор Николов бе намерен в петък мъртъв в автомобила си близо до отводнителен канал, излизащ от язовир "Копринка". Мястото се намира на около 6-7 км от село Бузовград, където живеел починалият.

"На настоящия етап на разследването основната версия е за настъпило самоубийство. Тъй като при извършения оглед на местопроизшествието бе намерен личният автомобил на Тодор Николов. А той самият беше заключен вътре в купето, където с една входно-изходна рана, със служебното оръжие, което държеше в ръката си, е извършил това действие. За това водещата версия е именно самоубийство", посочи прокурор Димитрова

"В утайник близо до канала, на около 30-40 метра от автомобила, бе намерена парична сума, разпределена в четири малки пачки. Тепърва ще бъде установен номиналът на банкнотите и точната сума", уточни прокурорът. Бе намерено и малко количество боеприпаси. Бележник-тефтерче, изхвърлено близо до сумата. И револвер в кожен кобур".

Според прокурор Димитрова, "наличието на такива вещи по вид е някаква индикация за евентуални корупционни практики, свързани с пътна полиция и с началника Тодор Николов. Тези хипотези тепърва ще се събират доказателства по тях и ще се установява евентуално какво точно се е случило". Районният прокурор подчерта, че към настоящия етап "няма доказателства за това".

"Тепърва предстоят много активни действия. Разпитване на широк кръг от свидетели. И събиране и на други доказателства, за да можем да установим точни факти", поясни прокурор Таня Димитрова и добави, че "в хода на разследването е възможно да бъде изменено престъплението. Да бъдат събрани и други доказателства и евентуално да се разкрият и други данни".


Виж коментарите (1)

Още по темата (8):
16.12.2018 Опитват да разчетат бележник, захвърлен в близост до тялото на шефа на КАТ-Казанлък
15.12.2018 Съдебни лекари казаха от какво е загинал шефът на КАТ Казанлък
14.12.2018 Обрат: Шефът на КАТ- Казанлък бил подтикнат към самоубийство, около тялото му са открити хиляди левове и незаконен пистолет
14.12.2018 Шефът на КАТ в Казанлък се е самоубил
14.12.2018 Ексклузивни подробности за смъртоносната трагедия с шефа на КАТ Казанлък!
14.12.2018 Откриха тялото на началника на КАТ Казанлък с огнестрелна рана!
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).