Словак запали апартамента и шивашкото ателие на тъщата си в Търговище

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:52 / 18.12.2017
3403
Районната прокуратура в Търговище привлече като обвиняем за два умишлени палежа и задържа за срок до 72 часа 46-годишния гражданин на Словакия Иван Х. Срещу него е образувано досъдебно производство за престъпление по член 330, ал. 1 от НК, извършено като продължавано деяние.

На 16 декември, около 16 часа бил подпален апартамент в кв. "Запад" в град Търговище. Огънят унищожил имущество на 63-годишната собственичка, която била тъща на словака. Около 18 часа пламнало и шивашкото ателие на жената.

Извършителят Иван Х. бил установен след проведените незабавни оперативно-издирвателни действия. В неделя той бил привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Районната прокуратура в Търговище. 46-годишният чужденец се разделил с дъщерята на пострадалата от двата палежа жена, която Иван смятал за виновник за раздялата им.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).