ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
След сигнал на Plovdiv24.bg, жена, живееща в мазе бе настанена в старчески дом
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:46 / 27.09.2011Коментари (8)4874
© Plovdiv24.bg
Шефката на "Социално подпомагане" Надя Танева помогна за разрешаването ан случая
"Помощ за една жена на 90 години, живееща в мазе". С тези думи започва писмото, получено на редакционната поща на Plovdiv24.bg.

"Обръщам се към вас, защото не знам кой би могъл да помогне в този случай. Явно трябва повече хора да научат тази история и някой, който смята, че трябва да се помогне и има силата и правомощията, да го направи.

Свидетел съм, как една 90 годишна жена е оставена и затворена в мазето от собствената си дъщеря, която е медицинска сестра. Моля ви, помогнете на тази жена да отиде в старчески дом. Тя самата го желае и моли всеки ден от малкото прозорче на мазето, през което наднича, да и се помогне.Свидетелите на тази грозна гледка са много, но никой нищо не прави. Бабата е оставена без документи, без пенсия, затворена е в едно мазе и всеки ден гасне", споделя в писмото си нашият читател. 

След като Plovdiv24.bg предаде ужасяващия случай на шефa на Дирекция "Социално подпомагане" Надя Танева, последва нейната светкавична реакция. Танева веднага изпрати социални работници на мястото.

"Жената наистина е затворена в стая, която е мазе. По данни на съседи и по нейни данни, тя е с баня и тоалетна, дори има телевизор вътре. Но възрастната жена не е излизала много дълго време. По данни на съседите, дъщеря й я няма от две седмици. Има син, който не живее на територията на града. Има двама внука, които идват от време на време. Обадихме се и в Трето РПУ. Проблемът е доста отдавна. Жената е абсолютно адекватна, казва си рождени дни, къде е родена, от къде е, познава цялата си рода и им знае имената", обясни Надя Танева, която веднага разпореди проверка. 

"Роднините имат подадени документи за учреждение за хора с деменция, който се намира в Горна Махала. По никакъв начин, обаче не можем да определим бабата, като дементно болна. Това, което се разбрахме, като се върне дъщеря й от почивка (б. а. 28.09.) да се видим, за да направим нова експертиза на жената, за да видим, дали наистина е дементна или не. Ние имаме готовност да я настаним и в Пловдив, говорили сме и с директора на старческия дом, който е на Коматевско шосе", обясни още тя. 

"Внукът ни отключи и в влязохме в стаята. Бабата твърди, че й носят храна по веднъж на ден. Общо взето, помещението е сравнително чисто. Условията не са чак толкова лоши и фрапантни, но лошото е че тя е заключена в това мазе и не излиза", каза в заключение тя. 

Plovdiv24.bg продължава да следи темата!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В случая дъщерята следва да бъде подведена под отговорност за отношението към собствената си майка. Това все пак е човешко същество и неможе да бъде натикана в някакво мазе пък било то и стелевизор. Егати дъщерята, направо съм отвратена. И на всичкото отгоре тя е медицинско лице, което предполатга да е състрадателна към хората и да ги обгрижва. Тази щом така се отнася с майка си представете си как се отнася към болните пациенти там където работи. За това трябва да се сигнализира началника на мястото на което работи.
0
 
 
Този случай на първо време не е за социалните, а за прокуратурата.
+2
 
 
Какъв урод трябва да си,за да заключиш майка си в мазе.Или какъв дебил трябва да си,за да позволиш баба ти да живее като животно.
+4
 
 
Браво на вас, че сте толкова безпристрастни! Заради вашите публикации, Българина се събуди и заяви на света, че има мнение, че може да изкаже гражданската си позиция и да всява страх в Институциите, който са корумпирани и пълни с некъдърни и пошли чиновници. Старите хора заслужаваш обичта на децата си и е жалко за тази жена, че не децата и, а чужди хора и помагат в беда. Може на земята да няма некорумпиран съд, но горе всеки ще си получи заслуженото, когато един ден му свършат дните. Браво и винаги бъдете така обективни, ние оценяваме това.
+5
 
 
Майко Мария... Е как ще заключиш баба си или майка си в мазето?! И ще й носиш храна веднъж на ден?! Как може така бе хора?! Не били чак толкова фрапантни условията... Бооожеее... Бедни души сме българите еееййй... Резил голям!
+8
 
 
Как може в 21 век,човек заключен като куче от близките си.Нека сега тях ги заключат,за да видят хубаво ли е.!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Кауза Колежа
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: