След новото изискване на НАП: Оборотите на бензиностанциите скочиха

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
08:15 / 26.12.2011
2292
С 24 милиона лева са се увеличили оборотите на бензиностанциите само за месец. Данъчните отчитат, че след свързване на фискалните апарати с НАП при спаднало потребление приходите в бранша чувствително са нараснали.

Скочилият оборот на бензиностанциите мотивира депутатите да въведат допълнителен механизъм за контрол - електронни системи следят количествата гориво в резервоарите. И заваляха обвинения, че това се прави в услуга на големите вериги.

Собствениците на малки бензиностанции масово отказват да говорят пред медии и понякога са необяснимо агресивни.

Единствено шепа собственици на по една-две бензиноколонки от Стара Загора се престрашиха да говорят и дори излязоха на протест. Според тях за покриване на новото изискване трябва да бъдат инвестирани минимум 20 000 лева, което е непосилно за малките играчи.

Но от НАП са категорични, че компромиси няма да има. До момента, по данни на приходната агенция, не са започнали да внедряват новата система повече от половината бензиностанции у нас.

От там признават, че ако има масово запечатване на обекти, то може да се стигне до там, че цели населени места и дори региони да останат без бензиностанция.

Източник: bTV


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...
Росица Матева: Две партии са се отказали от участие в изборите
Освободиха Божков под гаранция от 130 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).