След 5-часово заседание, съдът остави Вълко Арабаджиев в ареста

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
23:01 / 24.01.2019
8251
Специализираният апелативен съд остави в ареста Вълчо Арабаджиев, син на Ветко и Маринела Арабаджиеви, който е обвинен за участие в престъпна група за пране на пари, ръководен от родителите му. 

Определението на съдебния състав, воден от Галя Георгиева, беше произнесено след 5-часово съвещание и е окончателно. то е подписано с особено мнение от един от членовете на състава, съобщи БНР.

По време на днешното заседание съдът прие тройна медицинска експертиза от "Пирогов“, според която Вълчо Арабаджиев не страда от заболяване, което да не му позволява да бъде в ареста. Адвокатът му Илиян Василев заяви в залата, че прокуратурата няма доказателства, за това че подзащитният му е знаел за евентуален престъпен произход на над 5 млн. лв., открити в банкови касети на негово име. 

Съдиите отбелязаха, че промяна на мярката на Арабаджиев в по-лека би затруднило разследването, като според тях има възможност той да се укрие.

Арабаджиев беше задържан в края на август като част от организирана престъпна група на родителите му за данъчни престъпления и пране на пари.

За трети път защитата на обвиняемия иска смекчаване на мярката му за неотклонение. На заседанието в четвъртък пред магистратите беше представена тройна съдебно-медицинска експертиза, която удостоверява, че проблемите на Арабаджиев с гръбнака не налагат хирургична намеса, нито медикаментозно лечение. Именно това бе един от мотивите на съда да остави обвиняемия в ареста. 

За неуважително отношение към съдиите беше глобен адвокатът на Арабаджиев Илиян Василев. Той за пореден път заяви, че клиентът му не е знаел, че намерените над 5 млн. в сейф на семейството са от престъпна дейност.

Защитникът представи и кореспонденция, която според него доказва, че банкнотите са сложени във въпросния сейф по искане на Маринела Арабаджиева.

Виж коментарите (2)

Още по темата (142):
16.02.2024 Нотариуса е изнудавал за над 1 млн. лв. известните пловдивски олигарси Ветко и Маринела Арабаджиеви
08.01.2024 Огромна победа за сина на пловдивски олигарх
28.01.2023 Ветко и Маринела Арабаджиеви не са забравени, пак са на мушката
21.04.2022 Семейството на Ветко и Маринела Арабаджиеви се радва на голям успех
05.12.2021 Николай Банев вече е на свобода, само срещу "скромните" 500 000 лева
18.08.2021 Печално известна бизнесдама вилнее по морето, хич не й личи да е болна
Още новини от Национални новини:
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...
Над 2 млрд. лева дължим на банките
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Георги Господинов се сбогува с Пол Остър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).