След 2 дни идва коренна промяна на времето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:53 / 09.03.2023
14698
В събота отначало в Дунавската равнина, до края на деня и в останалата част от страната, вятърът ще се ориентира от запад, в повечето райони ще е умерен. Ще бъде предимно облачно, с валежи, значителни по количество на места в Югоизточна България, където е възможно да са придружени и с гръмотевици.

Все още ще е топло за периода, но вечерта и през нощта срещу неделя вятърът ще стане северозападен, ще се усили и с него бързо ще нахлуе сравнително студен въздух. До сутринта в неделя валежите ще спрат, от запад на изток и облачността ще се разкъса, през деня ще намалее до слънчево време.

Температурите ще се понижат и преобладаващите ще са: минималните - от минус 2° до 3°, а максималните - между 7° и 12°. Вятърът постепенно ще отслабне. В началото на новата седмица ще бъде предимно слънчево. В понеделник ще е почти тихо, сутринта - сравнително студено, с минимални температури на отделни места до минус 5°.

Във вторник ще духа слаб вятър от юг-югоизток и ще започне затопляне. В средата на седмицата облачността ще се увеличи, на места ще има превалявания от дъжд, предимно слаби. Вятърът ще е от северната четвърт и ще бъде слаб до умерен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).