ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Слави Трифoнов с нов пост във Фейсбук
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:53 / 06.08.2021Коментари (5)16573
©
Слави Трифoнов с нов пост във фейсбук.

Много обичам, когато някой ми се отваря на тема

“партийни субсидии". Чета коментари как съм критикувал Бойко Борисов, че дарява пари от партийната субсидия на ГЕРБ, а вчера аз съм направил същото - дарил съм пари от субсидията на “Има такъв народ". Само дето има една огромна разлика.

“Има такъв народ" изпълнява волята на суверена, изразена на национален референдум и взима само 1 лев партийна субсидия на глас. Така ние в предния парламент взехме 136 хиляди лева и върнахме в бюджета близо 1 милион лева. А можеше да ги вземем и тия пари. Законът ни го позволява, но не ни го позволява моралът.

ГЕРБ и Бойко Борисов обаче нямат проблем с морала и прибраха от участието си в предния парламент още 1 милион и 600 хиляди лева субсидия. Ние, пак да кажа, взехме 136 хиляди.

Да, критикувал съм Бойко Борисов, защото той дарява 150 хиляди лева от партийната си субсидия и същевремнно с другата ръка прибира на влог десетки милиони левове годишно от същата партийна субсидия. И то без хората да искат да му ги дават тия милиони.

Има разлика, когато даряваш пари на хората, взети насила от хората. Нали така?

Всъщност, всички партии си мълчаха за угояването на ГЕРБ през годините с брутално високата партийна субсидия, защото и те получаваха от “мазнинката". Партиите си бяха задруга и са си задруга по тая тема до ден днешен.

След провеждането на националния референдум и резултатите от него, реално се извършва грабеж над българските данъкоплатци от страна на партиите.

“Има такъв народ" не осъществява грабеж над българските граждани. Ние взехме, колкото ни позволява суверенът. А вчера се отказахме и от цялата субсидия, защото така е правилно. Защото това е най-доброто, което може да се направи с тази сума в този труден момент за пожарникарите и за семействата на Антон и Валери.

И пак да се върна на партиите. Нима забравихме, че всички партии си мълчаха и си трайкаха, когато получaваха по 13,23 лв. на глас вместо законните 11 лева на глас? И си ги прибираха, докато с моя екип не ги хванахме, че крадат. Между другото, мълчаха и медиите. И ако има разследваща журналистика, това беше нейна работа, а не на едно шоу. Но пък от друга страна, резултатът е важен.

А какъв беше финансовият резултат от това, че хванахме партиите да крадат? Оцветените с цветовете на тия партии, които ми държат сметка на мен за субсидията, ще кажат ли какво случи след това?

Едва ли ще имат доблестта да кажат, че благодарение на нашето разкритие партиите бяха принудени да върнат обратно в бюджета над 14 милиона лева? Над 14 милиона лева.

С онзи близо 1 милион, който “Има такъв народ" върна тази година от субсидията, нашият принос към бюджета по темата “партийни субсидии" е 15 милиона лева.

Медали не щем, медалите са за олимпийците, но поне една грамота можеха да ни дадат от НАП като едни от най-големите данъкоплатци в държавата, върнали в бюджета 15 милиона лева.

А сега, нека хейтът започне отначало.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Лъжец, чалгарин, слуга на Доган! Разпъркахте държавата, 6 месеца не можете да си сглобите схемите и да създадете правителство, а зимата идва и тя ще е изключително тежка ЗАРАДИ ВАС!
+5
 
 
Сега, мили ми смехурко, ще обясниш ли на суверена при следващите избори, след месец, година или 4, как ще дадеш отчет за предизборната си кампания. Ако си получил законна субсидия то елесно. Но като си получил такава и си я раздал на народа, после как ще отчетеш направените разходи за кампания. Откъде ще дойдат тези пари и как ще ги докажеш тези разходи. Не ми разправяй ти, че пари за кампания няма да ти трабват. Колкото и да е угодно на хората да не се дават субсидии на партиите, няма как по законен път да се издържат същите. Инче идва месния големец и ти казва: "Ето 1 милион от мойта фирма дарение за ИТН, а след изборите ще се разберем каква услуга да ми свършиш и на кой работа да намерим и т.н. Така ли искаш да стават нещата? То и да не искаш, така ще стават, щом така искате. Не че досега не са ставали такива неща, но сега поне има законово основание, когато такова нещо се докаже да ги осъдиш, но като им отнемеш субсидията буквално им казваш ходете да си просите от където сварите и после си връщайте вересиите. Славун, от теб ще излезе голям популист!
+7
 
 
ЧАЛГАРА НЕ ИСКА ДА Е ДЕПУТАТИН ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА ПОПЪЛНИ ДАНЪЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ДОХОДИТЕ СИ СТРАХ СТРАХ ГОНИ ДОБИТЪКА
+6
 
 
ПРОСТАКО,кажи тебе и твоята *партия* КОЙ и КАК е спонсорира?КОЙ наля парички в твоята *телевизия*?КОЙ и ЗАЩО плаща за охраната ти?
+7
 
 
ДА, бе разбрахме, за това щото не са си върнали субсидията искате да ги изчегърквате....ти кажи как ще поемеш политиеска отговорност като правосъдният ти министър се отказа 6 часа преди да върнете мандата!!! Хората ги интересува да има правителство, да имат ясни приоритети, да има видимост и предвидимост....до сега има само 100% лъжи при представянето на някакви хора, взети с кастинг лаладжийница в някакво тв шоу....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: