Слагат устройства за заглушаване на мобилните телефони на затворниците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:26 / 21.03.2016
3844
"Една от най-важните политики за Министерството на правосъдието е политиката по отношение на местата за лишаване от свобода". 

Това заяви днес министърът на правосъдието Екатерина Захариева на работна среща с ръководството на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" /ГДИН/ и с всички началници на местата за лишаване от свобода, съобщиха от министерството на правосъдието.

Тя поиска мерки за затягане на режима в затворите като прекратяване на възможността лишени от свобода да общуват с външния свят от мобилните си телефони и да получават забранени стоки, сред които и наркотични вещества.

"3 г. съм била адвокат по наказателни дела и непрекъснато ми звъняха от затвора. Доколкото разбирам, тази практика продължава и сега", сподели министър Захариева.

На срещата беше обсъдено как да бъде прекратена незаконната комуникация на затворниците с външния свят - с прилагането на техническо заглушаване или с т.нар. микроклетки на мобилните оператори, при които в рамките на съответния затвор разговори може да се осъществяват само от определени СИМ-карти: например на служителите.

И.д. шефът на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" Свилен Цветанов сподели, че тези идеи вероятно ще бъдат изпробвани пилотно в няколко затвора.

Обсъдено бе и как да бъде спряна практиката да се внасят забранени вещи.


Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).