Слабаков: Разочарован съм, че ЕС не взима отношение за своеволията на Ердоган

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:00 / 15.11.2019
6080
Изключително съм разочарован от тоталната липса на реакция от страна на Европейския съюз към Турция. Свидетели сме на нарасналото чувство на безнаказаност на турския президент Ердоган по отношение на Европа. Това заяви в свое изказване в Европейския парламент евродепутатът от ВМРО Андрей Слабаков, съобщиха от ВМРО.

"Това е резултат на десетилетия импотентна политика на Европа към Турция. ЕС остави Ердоган да вярва, че икономическите интереси са по-важни от нашите европейски ценности. На границата си имаме авторитарен, ислямистки и неоосманистки режим, който не зачита правилата на ЕС", смята Слабаков.

Той взе отношение и за нападенията над кюрдите в Северна Сирия. Евродепутатът посочи, че трябва да се вземат спешни мерки – цялостно спиране на финансовите потоци към Турция от ЕС, включително и спиране на всякакви инвестиции с държавно участие на европейски държави.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).