ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Синдикатът на служителите в затворите поиска аудиозапис
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:29 / 06.06.2022Коментари (0)1170
© Фейсбук
Синдикатът на служителите в затворите в България поиска с писмо министърът на правосъдието да им предостави звуковия файл от срещата на 3 юни или лично да разкрие съдържанието на разговора от консултациите. Това се казва в съобщение до медиите. Според синдиката има разминаване в публикуваното от пресцентъра на правосъдното министерство съобщение на сайта им. В него се внушавало, че има постигнати споразумения. Още "по-смущаващи и недопустими" били "опитите за прехвърляне на отговорност към представителите на синдиката".

Освен това от синдиката искат среща с вицепремиера Асен Василев по въпроса със становището му за реформи в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията“ и  Главна дирекция "Охрана".

Ето цялата позиция: 

"Ръководството на Синдикат на служителите в затворите в България със свое писмо от днес, поиска от Министъра на правосъдието да предостави на синдиката звуковият файл от срещата със синдикалните организации, която Министерството на правосъдието инициира на 3-ти юни 2022г. или лично, с предоставяне на информацията до българските медии, да разкрие съдържанието на разговора от консултациите.

Повод за това наше искане е пълното разминаване на публикуваното от пресцентъра съобщение на сайта на МП, внушаващо постигнати споразумения, целящо да заблуди обществото с ad hoc цитирани приоритети на организацията, като демонстрация на визия и активност на Министерството на правосъдието, и още по-смущаващите и недопустими опити за прехвърляне на отговорност към представителите на синдиката, a с това придаване на комбинирана тежест за неоправданото бездействие на МП, съобразно поети ангажименти и законоустановените правомощия и отговорност на ръководството на министерството.

То е мотивирано от убеждението, че тази информация е свързана с обществения живот в Република България и ще даде възможност на обществото и нашите членове да си съставят собствено мнение относно дейността, становищата, направеното или неизпълнено на задължени по закон субекти осъществяващи представителство на институцията, организиране, ръководство и контрол върху дейността на ГД "Изпълнение на наказанията“ и  ГД "Охрана“, в условията на поддържано твърдение на правителството на Република България за необходимост от реформи в Сектор "Сигурност“ и организирани протести, изразяващи мнението на професионалните общности в сектора по темата.

В същото време УС на Синдикат на служителите в затворите в България изпрати и писмо с искане за спешна среща със заместник – министър председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев ведно със свое становище относно предложения за дискусия и консултации за реформи в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията“ и  Главна дирекция "Охрана“.

С писмото искаме да напомним на министъра на финансите за поетите от него ясни ангажименти, на проведените две срещи със Синдиката на служителите в затворите в България и Синдикалната федерация на служителите в МВР през месец април, във връзка с широко предявените искания за реформи в Сектор "Сигурност“."







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: