Самоуби се неврохирургът професор Венцеслав Бусарски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:09 / 08.01.2016
5950
Известният неврохирург професор д-р Венцеслав Бусарски се е самоубил тази сутрин. Той се лекуваше след тежка катастрофа и взрив в колата му, при което обгоря тежко.

Професорът бе в тежка депресия. 63-годишното светило на медицината се бе затворил в жилището си и не искаше да разговаря с никого, нито да излиза навън, разказваха негови съседи от столичния кв. "Хиподрума".

Към 7,30 часа на 11 юни 2012 г. бившият шеф на клиниката по неврохирургия "Св. Иван Рилски" пътува с личния си автомобил "Тойота Корола" по Околовръстния път в посока центъра, когато на детелината на шосето и бул. "България" внезапно губи контрол над волана и се врязва в бетонна стена При сблъсъка с цимента колата избухва в пламъци. Линейка откарва обгорелия лекар в "Пирогов" в критично състояния и с 55% изгаряния по цялото тяло.

Още същия ден професорът е подложен на тежка животоспасяваща операция. След още 4 интервенции за отстраняване на изгорелите участъци кожа и заменянето им със свинска.

Последно професорът работеше в болница "Св. Анна". От болницата потвърдиха трагичната вест за кончината на професора. От там по-късно днес ще излязат с некролог.

Проф. Бусарски е роден през 1948 г., завършва медицина в София и започва работа в Катедрата по неврохирургия от 1974 г. Има специализации в Германия, Великобритания, САЩ и др. Защитава кандидатска дисертация (дм) на тема "Следоперативен компютертомографски контрол при интракраниални обемни процеси" и за "д.м.н. " на тема "Микроневрохирургия на черепно-мозъчната основа". Има над 220 научни труда, съавтор е на ръководството "Неврохирургия", на ръководства по хирургия, неврология и др. 

Има две изобретения и приноси в невроонкологията, съдовата, спиналната и функционалната неврохирургия, председател е на Българското дружество по неврохирургия през периода 2000-2010 г.

Светла му памет!



Източник: Блиц

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Важно е да знаете кой и кога има право да ни спира на пътя
Тежка катастрофа затвори "отсечката на смъртта", двама са пострад...
Мъж е в тежко състояние, след като го блъсна трамвай
Говори българският полицай, разкрил схема за милиони във Великобр...
Кампания 2024: Фуражните култури стават допустими при биологичнот...
Дамите в селското стопанство: Лиляна Матева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).