Самотна майка отглежда пет деца в мизерия, драмата е потресаваща!

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
09:29 / 10.10.2019
5056
Самотна майка на пет деца живее в мизерия и се нуждае от помощ. Това съобщава в писмо до Varna24.bg Слави Михайлов, председател на Националното сдружение на сираците в България. Ето какво споделя той:

"Майка на пет деца от Шумен се нуждае горещо от нашата помощ. Анета отглежда сама децата си, няма ток, днес за закуска децата и ще се хранят единствено с двата пакета макарони със сол, които са единствената им храна за деня и тепърва ще се чуди с какво да ги изхранва. Не мога да се примиря с това и да заспя при мисълта, че има хора, които изнемогват и буквално гладуват. Моля Ви, да помогнем на жената поне с малко, но от сърце.

Големият й син, който е на 21 години, никога не имал лична карта, защото няма адрес, където да бъде регистриран. Днес ще потърся незабавно ръководството на община Шумен да окажат съдействие да си извади лична карта момчето и да посочат служебен адрес, където да се регистрира. Молбата на майката е да има лична карта, защото без лична карта никъде не го приемат на работа.

По малките 4 деца учат и всеки ден ходят на училище. Не мога да си представя какво е да гледат връстниците си в голямото междучасие как си купуват закуска, а те нямат и гледат... Не стига, че в тях няма с какво да се хранят, ами и са принудени да гледат съучениците си! Просто картинката е потресаваща, нямам думи. Помолих майката да ми каже какви са номерата на обувките на децата, които изписвам:

Славка - №27/28, Кеворкяна - №38, Дженева -№38, Ангел - №37/38 и Росен - №45. На първо време бих искал до два, три дни най късно да посетя семейството, за да ги зарадваме с обувки, както и трайни хранителни продукти: Ориз, Боб, Леща, Спагети, Олио, Туршии, Лютеница, Пастет и др...

Моля Ви, не оставайте безразлични и помогнете чудото да се случи и за тези хора. Поемам ангажимент като занеса продуктите и обувките да направя снимки, за да видите радостта им в очите. Искам просто тези деца да имат ток и храна. Моля Ви добри хора, знам, че всеки по малко да дари ще успеем да направим едно голямо добро за това семейство."

Желаещите да помогнат могат да се свържат със Слави Михайлов на тел. 0877/822685.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).