СЕМ пак не гласува оставката на шефа си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:53 / 15.03.2016
2248
Съветът за електронни медии (СЕМ) трябваше да разгледа за пореден път оставката на председателя на регулатора доц. Георги Лозанов днес и да да я гласува, но и на четвъртото си заседание не го направи, съобщи БНР.

Четирима от членовете на СЕМ присъстваха на днешното заседание на регулатора. Георги Лозанов отсъстваше, защото е в отпуск. Причината, поради която и днес оставката му не беше гласувана, е че трима от членовете на СЕМ - Мария Стоянова, Анюта Асенова и Ана Хаджиева поискаха Лозанов да представи отчет и едва тогава да го освободят.

Според Анюта Асенова, която е и юрист, има законови пречки на днешното заседание да се гледа оставката на Лозанов, защото до 31-и март СЕМ трябва да внесе в НС отчет за своята дейност.

Това означава, че преди този срок - 31 март, членовете на СЕМ трябва да разгледат и приемат този отчет. Според Ана Хаджиева практика е Съветът да се представлява от неговия председател. 

Тя също се съгласи, че гласуването трябва да се отложи. Стигна се до гласуване, в което само Иво Атанасов настояваше оставката на Лозанов да се гласува днес.

Георги Лозанов поиска да напусне Съвета за електронни медии на 25-и март с мотив, че не е съгласен телевизия "Пик" да получи регистрация.

Той беше единственият член на регулаторния орган, който постъпи по този начин. Иначе мандатът му и като председател, и като член на СЕМ, изтича официално в началото на април.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).