Рутинна проверка предизвика брутален сблъсък между протестиращи от "Възраждане" и полицията във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:48 / 12.01.2022
3234
Полицията във Варна задържа протестиращи в опит да възпрепятства тръгването им за протеста в София тази сутрин в 4.30 часа, жалваха се в съобщение до Varna24.bg от партия "Възраждане".

Ето какво още споделят от там:

"Протестиращите са се организирали, за да тръгнат заедно. Полицията ги спира и започва да прави тестове за наркотици на шофьорите. Четирима от шофьорите  първоначално дават положителни проби за бензодиазепин. 

Гражданите обграждат полицията и искат повторно тестване. При повторното тестване, тестът на единият шофьор е отрицателен.  

На лайфа виждате как протестиращите са обградили полицията и настояват да бъде направен повторен тест и на останалите трима шофьори.

Полицаите нямат достатъчно тестове и се налага протестиращите да останат повече от час на студа. След повече от час тестовете са  доставени и е разпоредено тестване и на останалите трима от  шофьорите  и пробите им са отрицателни. 

Всички шофьори са с отрицателни тестове при повторното тестване и всички протестиращи са тръгнали към протеста", гласи съобщението до медията ни. 

От пресцентъра на полицията във Варна потвърдиха за Varna24.bg за случилото се, като обясниха, че проверката от служители на КАТ е рутинна и задължителна при пътуване на организирани групи.

За столицата от Варна са потеглили 6 автобуса с варненци, тръгнали да подкрепят протеста.

"Трима от шофьорите са дали положителни проби за опиати, а не за наркотици. По настояване на хората са направени повторни тестове, които са дали отрицателен резултат", коментираха от ОД на МВР Варна. 

От кадрите се вижда как симпатизантите на партията обиждат брутално униформените служители като ги наричат "боклуци", заканват се, че няма да ги пуснат да излязат от колите си и скандират "Свобода!" 

Стана ясно, че заради предстоящия протест на "Възраждане" в София ще бъдат командировани служители на реда от цялата страна.

Във Варна протеста ще бъде подкрепен от симпатизанти, които се очаква да се съберат между 12 и 14 часа на площад "Независимост".

Виж коментарите (0)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).