Румен Спецов каза подробности за декларирания му имот в Дубай

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:04 / 16.08.2022
1853
“Никога Асен Василев не се е месил в моята работа. Той е много прагматичен човек. Много внимателно е чел репортите, които приходната агенция е предавала". Това каза бившият директор на Националната агенция по приходите в предаването “Тази сутрин". 

Той беше освободен от поста от служебния министър на финансите Росица Велкова, а мотивът за това бе, че е подавал разнопосочни данни за прогнозните и очаквани данъчни приходи за 2022 г.

“Категорично отричам мотивите за уволнението ми", каза Спецов. 

Според бившия шеф на НАП в разговора с него министърът на финансите не изразила претенции към работата му.

Той подчерта, че приходна агенция и Агенция “Митници" са основните източници на приходи в държавната хазна, но и двете са под шапката на Министерство на финансите, която е и разходната част. 

Това, което мога да кажа за 2022 г. очакваните приходи, които НАП трябва да събере са 31 милиарда и 500 милиона лева, което е с 3 милиарда и 300 милиона лева повече, отколкото за предходната година, изтъкна Спецов.

Апартаментът на съпругата на Спецов в Дубай е закупен с кредит 

Спецов коментира и апартамента в Дубай от 127 кв. м, деклариран в имуществената декларация за притежание на имоти от хора във властта. В декларацията се посочва, че апартаментът е изцяло собственост на жена му Плама Спецова и е купен през 2021 г. за 1,1 млн. лв. В декларацията е отбелязано, че е купен с “банков кредит - Дубай".

Съпругата ми и част от семейството ми живеят в Дубай. Апартаментът е деклариран надлежно в декларацията до КПКОНПИ. Съпругата ми има достатъчно сериозна и важна работа. Апартаментът е закупен с кредит от Дубай, защото лихвите там са много ниски, обясни той.  

Няма какво да се крие, съпругата ми е търговски директор в голям арабски холдинг и отговаря за електронната търговия на една известна козметична компания. Така че само на базата на нейните доходи банка в Дубай отпусна кредита със залог на самия апартамент, добави Спецов. 

По думите му лихвата на ипотечния кредит за апартамента е 1,5%.

Виж коментарите (1)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).