Румен Драганов: Разкриването на къмпинги е най-лесната инвестиция в туризма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:15 / 16.03.2016
1918
Една от най-лесните инвестиции в туризма е тази в разкриването на къмпинги, каза директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Един къмпинг може да бъде разгънат в рамките на месец, когато има законова регламентация, коментира Драганов, според когото собствениците на имоти са тези, които трябва да определят дали е възможно там да се къмпингува. 

Необходимо е да има място за подслон, вода, ток, газификация, тоалетни, допълни той. 

Според експерта България може да увеличи поне три пъти броя на къмпингите както по Черноморието, така и във вътрешността на страната. Към момента у нас има близо 27 къмпинга. 

Драганов смята, че задача на държавата е да определи терените - публична държавна собственост, да им даде подходящ статут и да търси инициативи в общините, за да може да се изградят тези места за почивка. Държавата би трябвало и да съдейства с изграждането на подходяща инфраструктура. 

Развитието на къмпингуването ще привлече и световни практики под формата на франчайзинг, а това е най-доброто за всеки бизнес, защото тази форма осигурява 85 процента успеваемост, коментира Драганов.


Източник: БНР

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).