ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Роми в Дупница плашат с мъст заради убийството на Стефан
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:14 / 07.09.2018Коментари (0)5875
© bTV
Извършителят на убийството в ромския квартал "Гиздова махала" в Дупница Емил Стоянов Гогов и братята Милчо и Мартин Асенови остават зад решетките. Тримата бяха задържани след убийството на 27-годишния Стефан Кирилов, баща на две деца. Срещу Емил Гогов е образувано досъдебно производство за непредумишлено убийство по време на свада в ромския квартал. Емил Гогов, Милчо Асенов и брат му Мартин са в следствения арест в Кюстендил.

Наблюдаващият прокурор по делото е поискал от съда тримата задържани да останат още 72 ч. в ареста, уточнява struma.bg Вчера все още не се знаеше кога ще е погребението на прободения с нож в сърцето 27-годишен Стефан Кирилов. Все още не беше извършена аутопсия на трупа. Напрежението от сряда, когато стана убийството в ромския квартал, не спада. Има непрекъснато полицейско присъствие, за да не се стигне до вендета и да има нови убийства. От момента на трагичния инцидент линейки на Спешен център непрекъснато се отзовават по сигнали на тел. 112 за припаднали роднини на убития и на извършилия убийството.

Лидерът на ромите в квартала Калин Георгиев сподели: "Обстановката в квартала остава опасна. Във въздуха витае напрежение, не се знае в кой момент ще избухне като бомба. Добре че има полиция в квартала и създава респект. На мен ми е трудно сам да овладея положението. Ако се изпуснат нещата от контрол, ще се стигне до вендета и тогава не се знае кой кого… Едва успях да ги удържа, след като разбраха, че от полицията са наредили на персонала на Спешен център да лъжат, че убитият е закаран за София, след това им е съобщено, че е закаран в Кюстендил. Хора от квартала тръгваха с леки коли за София и Кюстендил. От мъка те тръгват, но не знаят къде отиват, мислеха, че е все още е жив. В същото време тялото на убития е било в Спешен център – Дупница, докато пристигне трупна кола от Кюстендил". Той разкри и нови подробности как се е стигнало до кървавото меле:

"В деня на убийството около 50 души, близки на чичото Емил Гогов, са отишли да се саморазправят със Стефан Кирилов след разразил се скандал преди една седмица заради децата им, които си играли и се сбили. Тогава майката на убития – Емилия, и братовчедка й Гинка скачат да се бият заради децата. В боя се намесил и Стефан. За да си отмъстят, в злополучния ден близки роднини на чичото Емил Гогов отиват да се саморазправят със Стефан, който бил със съпругата си. Като видял колко хора го нападат, извадил газов пистолет и стрелял във въздуха за самоотбрана. Така поне се говори в махалата. Опитал се е да ги сплаши, но не успял. Започнал ръкопашен бой между роднините, който завърши със смърт", заключи  Георгиев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: