Рокадите в кабинета са факт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:32 / 20.09.2018
3324
Петя Аврамова, Младен Маринов и Росен Желязков положиха клетви в парламента като министри. Народните представители приеха оставките на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. По предложение на НФСБ освобождаването и избирането на кандидатите беше гласувано отделно. Дебатите и гласуването протекоха в отсъствието на премиера Борисов, който е на срещатата на върха на ЕС в Залцбург.

Няма да се крием зад щит, а ще поемем категоричен ангажимент да изпълняваме приоритетите на правителството. Това каза кандидатът за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков от трибуната на парламента.

"Министерски съвет е колективен орган с обща, но ясна компетенция, който се ръководи от управленска програма. Ние като кандидати за министри не бихме се крили зад щит с програмата за управление, а ще поемем категоричен ангажимент да изпълняваме всички задачи, цели и приоритети в нея. Програмата за управление 2017 – 2021 г. и приоритетите в нея са водещото, което трябва да изпълнява правителството като ангажимент“, каза още той.

Желязков посочи, че ангажиментите в сектор "Транспорт“, които е поело правителството, има реален шанс да бъдат изпълнени в кратки срокове. "Ангажиментът, който ще поема, е да се опитам всички скептични усещания за усвояването на ресурси и процедури да получат своите гаранции за законосъобразност и ефективност“, коментира Желязков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).