Родители въоръжават децата си с лютиви спрейове и палки за самозащита

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
10:31 / 14.03.2016
5120
Родители на ученици от пети до дванадесети клас масово въоръжават децата си с лютиви спрейове и палки за самозащита, пише "Телеграф". Така майките и татковците по-спокойно приемали факта, че младежите се прибират в тъмните часове на деня от училище. 

Дори ги инструктирали да държат оръжията в ръцете си в неосветените райони, за да реагират бързо при нападение. Момичетата често носели спрейове, докато момчетата получавали палки и ги криели в якетата си.

След случая на стрелба в столичното 26-о СОУ Йордан Йовков започнала нова вълна за въоръжаване. Част от гимназистите дори купували скришом от семействата си електрошок, боксове и ножове с парите, дадени им за закуска, разказаха техни съученици. 

Подобни средства за самозащита се продават свободно онлайн, като цените им са между 8 и 20 лева. Палки, приличащи на полицейски, пък се търгуват по 17 лв.

Проверка в едно от столичните училища показа, че 24 тийнейджъри от един випуск в девети клас разполагат с швейцарски ножчета или "пеперуди". Те дори признават, че си имат дилър, който купувал оръжията от магазин в жк. "Люлин" и им доставял поръчките.


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).