Републиканци за България: Луковмарш трябва да бъде спрян

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
11:58 / 12.02.2023
1606
От Републиканци за България сме категорични, че събития от рода на Луковмарш не бива да се провеждат в европейска столица като нашата. За поредна година десни и леви партии повдигат темата, че в София не бива да се провежда нацистки марш и призоваваме столичния кмет Йорданка Фандъкова да не позволи Луковмарш да премине по улиците на столицата ни., съобщиха в своя позиция до медиите от пресцентъра на партията

Ето целия текст към позицията:

В демократична държава като нашата, не е допустимо да се провеждат събития, които целят да привлекат неонацисти и екстремисти от цяла Европа.

Организаторите на Луковмарш, както днес така и през годините твърдят, че провеждат събитието от патриотизъм, докато обикалят с чужди знамена и униформи улиците на София. От Републиканци за България не намираме за демократично в 21 век, в европейска столица да се отправят послания на омразата. Това е в разрез с разбиранията и морала на народа ни.

Българите сме се доказали като смели, човечни и толерантни, и продължаваме да го правим и днес.

Факелното шествие, което обикаля улиците на София, идеализиращо Христо Луков, спорна личност в българската история, не бива да се провежда повече. Нека да не забравяме, че генерал Луков открито е подкрепял "Закона за защита на нацията", който лишава евреите по онова време от граждански права – закон в противоречие на Търновската конституция.

Нека не забравяме, че България е държавата, която спасява 50 000  евреи.

Републиканци за България осъждаме идеализирането на личности и прояви, свързани с този период от историята ни. Луковмарш трябва незабавно да бъде спрян!

България като част от демократичния свят трябва да е последователна в позицията и действията си и да продължава да отстоява евроатлантическите ценности.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).