Ремонтът на магистралата между Белозем и Оризово бил безупречен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
17:39 / 09.11.2020
6003
Становище на Института за пътна безопасност относно инспекцията на експерти от Института във връзка с ремонта на 12-километровия участък на АМ "Тракия“ между п. в. "Белозем“ и п. в. "Оризово“:

"Експерти на Института за пътна безопасност направиха инспекция на ремонтирания участък от км 156+000, след пътен възел "Белозем“ до км 168+000 преди п.в. "Оризово“ платното в посока "София – Бургас“.

При инспекцията се установи, че положената пътна настилка е с много добри показатели на равност и подобрено отводняване. Хоризонталната маркировка отговаря на нормативните изисквания за светлоотразителност. Обозопасителната система за пътищата /мантинелата/ също отговаря на нормативните изисквания, като в разделителната ивица е  поставена ОСП - H2/W7 , а на банкета ОСП – N2/W2.

В момента продължава да се извършват ремонтни дейности в платното "Бургас-София“ в същия участък. Движението е пуснато двупосочно в дясното ремонтирано платно, като е изградена необходимата временна сигнализация  за осигуряване безопасността на движението. По време на инспекцията не са констатирани нередности на временната организация на движението. 

При направения оглед се констатира, че в началото на ремонтирания участък няма изградено отводнително съоръжение с дължина около 300 метра. След проведена работна среща с ръководството на дружество "Автомагистрали“ установихме, че в част от този участък е предвидено изграждане на дренажна система за отводняване на пътната настилка и земното легло. Пътят е пуснат с временна организация на движението /ВОД/ за облекчаване на трафика и строително-монтажните дейности продължават.

Експертите на Института за пътна безопасност считат, че при така изградената ВОД няма опасност за безопасността на движението".

Виж коментарите (19)

Още по темата (657):
26.04.2024 След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока
Бургас
10.11.2023 Работи се по разширяване на АМ "Тракия" с по още една лента
26.10.2023 Адриан Николов: В Южна България има сериозно икономическо развитие по линия на АМ "Тракия"
12.10.2023 Ремонт затруднява движението по магистрала "Тракия" до Пловдив
19.09.2023 Министър Цеков в Пловдив: Магистрала "Хемус" се строи от 50 години, трябва още една лента на АМ "Тракия"
21.08.2023 Разширението на АМ "Тракия" между Пловдив и София може да стане най-рано след три години
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).