Регистрационните табели може да поскъпнат с до 10 пъти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
09:54 / 28.11.2015
2979
Регистрационните табели на автомобилите ще са с различна цена в различните части на страната.

До това се стигна, след като опитите на МВР да избере нова фирма, която да изработва номерата, удариха на камък. Така отделните областни дирекции на полицията ще трябва да проведат отделни обществени поръчки, а това означава различни цени за различните краища на страната.

Тези процедури пък ще са до 66 хил. лева без ДДС и няма да могат да се обжалват.

Прогнозите показват, че на места регистрацията може и да мине 50 лева при положение, че сега за табела се плаща 4,87 лева.

Проблемът с регистрационните табели възникна, след като в края на август изтече договорът с фирмата, която изработваше номерата. Още през февруари беше обявен търг за нов изпълнител, но той беше спрян след обжалване от участник в него. През октомври МВР обяви процедура за директно договаряне с потенциални изпълнители, но и тази поръчка е блокирана от засегната компания.

Междувременно вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, че министерството се опитва, със средствата, с които разполага на регионално равнище, да осигури необходимия брой регистрационни табели за автомобили.

Ежедневно ми се докладва какво е положението във всяка област и какви мерки се вземат, за да не допуснем в края на годината да има напрежение, каза тя.

Ако се случи да има техническа невъзможност за изпълнение, съм задължила пресслужбите да информират гражданите предварително и да се определи точният ден, в който ще може да се възстанови регистрацията на автомобили, съобщи Бъчварова.

Не можем да влияем на обжалването на процедурата на обществената поръчка за регистрационни табели. Обжалва се не конкурсът, а самата процедура преди конкурса, каза още тя.

Източник: Нова ТВ


Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).