Разполагат денонощни патрули на критични точки в страната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:39 / 12.09.2022
3521
Денонощни проверки и патрули по пътищата започва "Автомобилна администрация".

Патрулите са част от спешни мерки за намаляване на катастрофите. Ще бъдат проверявани шофьорите на автобуси и тежкотоварни автомобили и носят ли пътниците колани.

Смяна на пътни знаци, нова маркировка и подрязване на клони са останалите действия, с които държавата смята да намали произшествията на пътя. Денонощните патрули ще бъдат разполагани на критични точки в страната.

"През нощта трябва да бъде на основни пътни направления. Граничните пунктове са основни пътни направления. От Турция за Румъния и за Европа, към Калотина, към Кулата, така че това са основни пътни направления, към Видин, да не забравяме", обясни Бойко Рановски, директор на ИА "Автомобилна администрация".

"Мерките не започват от утре, а те започнаха от 16 август, това не е отговорност само на МВР, нали разбирате. Стопаните на пътя и всички институции, отговорни към поддържането на пътищата, в това число маркировки, банкети, много важни неща, пътни знаци, които не са в компетенцията на МВР, трябва да се случат", заяви Иван Демерджиев, служебен министър на вътрешните работи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).