Размисли за лукса сред духовенството

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
08:54 / 08.12.2011
4472
Варненският митрополит Кирил, който вчера беше на първа страница на половината български вестници, сниман до новия си луксозен "Линкълн", подарен му от неизвестни бизнесмени почти насила, вчера е заявил оставка. Това било една крачка преди официалното депозиране на оставката, която не се знае дали ще бъде подадена.

За тази своя стъпка Негово Високопреосвещенство посочва някакви конфликти във варненския клир, но няма съмнение, че към тази крачка той е бил подтикнат от негативната обществена реакция към придобивката му.

Във време на криза най-малкото на представителите на църквата подхожда да демонстрират охолство и корумпираност.

Проблемът не е само варненски. Да си припомним, че първият висш духовник, който не се посвени да получи кола-подарък от олигархията, бе пловдивският дядо Николай. Той даже има вече две коли. "Мерцедес" S класа има и Бачковският игумен дядо Борис.

Интересното е, че и тримата духовници са регистрирали подаръците си с мутренски симетрични номера. То какво ли ни е наред в България, че и владиците ни да ни са наред... 

Източник: ПОТВ

Виж коментарите (19)
Още новини от Национални новини:
Още един проблем ще мъчи шофьорите по магистрала "Тракия"
Толкова ли сме зле? От Пловдив до Видин колкото със самолет до Ки...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", разделителната мантинела е букв...
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).