ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Разкриха доходите на шефа на кабинета - Лена Бориславова
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:25 / 06.02.2022Коментари (20)105341
© БТА
Близо 7 хиляди евро е получавала Лена Бориславова, шеф на кабинета "Петков", преди да заеме този пост.

През лятото на 2021 г. се разшумя около договор за правно обслужване между Българската банка за развитие (ББР) и правната кантора, в която работи Лена Бориславова, настояща шефка на кабинета на Кирил Петков.

Документи показват, че Бориславова е получавала сериозна сума от държавната банка на базата на нищожен договор. Той е потвърден от ББР от лица, които нямат представителна власт към трети страни. Копие от писмото, с което се потвърждава договора, показва, че Лена Бориславова е трябвало да анализира документи, да консултира и най-важното – да бъде точно определеното лице, на което адвокатската кантора да възлага тези услуги, пише сайта "Гласове".

Писмото за потвърждение и реално активирането на договора е осъществено с подписите на Владимир Георгиев и Цанко Арабаджиев на 01.07.2021 г. – шест дни преди да имат право за това. Те са вписани в Търговския регистър на 07.07.2021 г. и това е датата, от която могат да представляват банката пред трети лица и да подписват договора и потвърждаващото писмо за Лена Бориславова. С тези действия са нарушени съществуващи норми, като банката е задължена с разходи, които отиват в джоба на настоящата шефка на кабинета на Кирил Петков.

Прави впечатление, че договорът е с адвокатско дружество "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, но е с точно посочване на Лена Бориславова при месечно възнаграждение 13 690 лв. или 164 289 лв. годишно без ДДС, без разноски и без допълнително уговорените допълнителни 274 лв. на час. 

Договорът е прекратен, когато приближената на Кирил Петков се включва в политическата надпревара. Преди това тя е била адвокат на неговата фондация "Център за приложни изследвания и иновации“, в която е била и лектор.

По времето на нищожния ѝ договор с ББР, Бориславова е имала кабинет в Министерството на икономиката, предоставен ѝ от служебния министър Кирил Петков на същия етаж, на който се намира и неговия кабинет. Припомняме, че Конституционният съд обяви назначението на самия Петков в служебното правителство за нищожно заради двойното му гражданство по онова време.  

До подписването на скандалния договор с адвокатското дружество, в което работи Бориславова, също се стига след скандали, когато през целия месец юни 2021 г. Кирил Петков прави опити да смени ръководството на ББР, твърди изданието. Той депозира поредица от искания в Търговския регистър, като си позволява да атакува публично съда и неговите решения. Петков заяви, че ще депозира искания, докато не се намери съдя който да ги удовлетвори.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ехеее, такива пари и в Щатите не вземат. А дават на простолюдието по трохи. Как бе, толкова нямат срам. Кой им определя тия заплати?????
Aнонимен
на 08.02.2022 г.
+1
 
 
Това хич не прилича на българска работа. Май генетиката ни е такава. Няма ли кой да го каже. Крум е рязъл ръце на времето. Сега обаче освен че нямаме Крум няма и кой да ну го покаже. Ний сме неспасяимо племе. То Всичко живо краде
Aнонимен
на 08.02.2022 г.
+1
 
 
Поредните нагли крадци. Първо започнаха с пенсионерите.Тепърва ще се изаявяват.
Aнонимен
на 07.02.2022 г.
+1
 
 
Най-наглото е допълнителното почасово заплащане! Почти сигурно тя му е кихала обратно една част (освен ако е много влюбен, или много тъп, та е респектиран от нейните познания). Сега би трябвало да я накарат да ги възстанови и ще видите какви вопли ще настанат!
Aнонимен
на 07.02.2022 г.
-1
 
 
Мили герберасти, покажете доходите на простака Борисов и компания и след това на останалите, злобата и отмъстителност ще ви довършат...
Aнонимен
на 07.02.2022 г.
+1
 
 
Това води до революция и други лоши последствия !
Aнонимен
на 07.02.2022 г.
+1
 
 
То е ясно, че едни живеят за сметка на други и това е цяло десетилетие, не от сега. Затова на едните заплатите са ниски, а на други космически.
+2
 
 
Не на нас...на Гешев ги изпратете тези факти.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: