Разбиха 2 банди за телефонни измами

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:25 / 19.03.2016
3497
В Русе са разкрити две престъпни групи за телефонни измами в Южна България, съобщи директорът на ОДМВР ст. комисар Теодор Атанасов. Задържани са петима заподозрени, от които са иззети общо 10 000 лв.

В първия случай край Земеделския колеж в крайдунавския град са заловени двама крими герои от град Ветово. Освен тях, на централна гара Русе е арестувано и "мулето" от сливенското село Караново, което носело прибраните 5000 лв. от удари в Ямбол. Документирани са 9 телефонни измами на бандата и в Хасково, Стара Загора и Смолян.

Други двама мошеници от плевенското село Брест са спипани край село Волово за телефонни измами в Плевен. Те поддържали връзка със съучастници от Ветово.

В случаите се повтарят стари схеми за закупуване на климатици и пострадали близки при катастрофи.

"Противодействието на тези престъпления е приоритет за дирекцията", уточни ст.комисар Теодор Атанасов.

По думите му макар че има ежедневни опити за ало-измами, те вече намаляват. Акцията е част от специализираната полицейска операция срещу битовата престъпност, проведена от 7-15 март в страната. 

В Русенско са проверени 1435 души и 669 автомобила, като са задържани 89 човека и са разкрити над 25 престъпления, предимно кражби. Съставени са 274 акта за административни нарушения и са предупредени с писмени протоколи 304 души. Заловени са 18 обявени за местно издирване.

"Подобни операции могат да се провеждат доста често, и то в рамките на работното време", допълни шефът на русенската ОДМВР. Целта е да се овладее битовата престъпност по селата и да се респектира криминалният континент.


Източник: в. "Труд"

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Уникална рецепта за вкусно агнешко за Гергьовден
Ако имате неразположение днес и утре - връхлитат ни силни магнитн...
Традиции и забрани на Гергьовден
Военният министър с информация за изтребителите Ф-16 в България
Какво да правим срещу силен махмурлук?
Делян Пеевски с обръщение за 6 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).