Радев: Няма разрив между мен и социалистите, няма и реваншизъм

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:45 / 05.08.2022
1476
Мисля, че разривът не е между мен и социалистите. Има разрив между ръководството на партията и левите хора и това пролича на тези избори. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Боровец. Той беше категоричен, че няма реваншизъм от страна на служебното правителство.

"Аз съм дал свобода на министрите да определят своите екипи, така че да приемат най-ефективни и решителни действия за овладяване на кризата в рамките на закона", заяви президентът. 

Решаването на тези кризи изисква точна оценка и решителни действия, добави той.

"Аз приветствам отговорните и своевременни действия на правителството за осигуряването на газ. Виждате, че определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежение срещу служебния кабинет още от първия му ден, още преди да е обявил някакви намерения и действия. Сами разбирате, че определени посредници и лобисти губят нервите си при самата мисъл, че е възможно да им се отнеме възможността да печелят от кризата, което правеха до момента. От криза, която те самите предизвикаха“, каза още Радев.

Домакинствата и бизнесът искат евтини и надеждни доставки. Това е задача, която служебното правителство ще решава, отбеляза държавният глава.

Там, където ПР-ът е бил повече от работата, винаги наследството е тежко, коментира Радев.

"Така беше след кабинета "Борисов“, който разхвърля едни тръби по полето и те ръждясваха с години. Така е и след кабинета "Петков“, който смело обяви датата 30 август да се изкара акт 15 и акт 16 при огромна несвършена работа, маса забележки, маса несвършени неща", заяви президентът. 

Той увери, че "въпреки тежкото наследство, което се заварва, и документално, и в техническо отношение, служебното правителство ще направи максимума това да стане възможно най-скоро, защото аз много ясно съм заявил отдавна – и мой, и на служебното правителство приоритет е диверсификацията. Ще стане, но иска много работа, за да се навакса пропуснатото".  

На въпрос ще бъдат ли възобновени доставките от "Газпром“, Румен Радев заяви:

"Правителството трябва да се ръководи в своите действия в енергетиката, така че да осигури стабилност и надеждност, които са задължителни действия за борба с високата инфлация. Във фокуса на неговите действия трябва да стоят интересите на обикновения потребител и на българския бизнес".

"Определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежения срещу служебния кабинет още от първия му ден, още преди да е обявил някакви действия. Определени лобисти губят нервите си от това, че ще им се отнеме възможността да печелят от криза, която те сами предизвикаха", заяви още той.

Виж коментарите (1)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).