Протести срещу строителството в Иракли

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:49 / 14.01.2013
1512
Протести с две различни каузи ще има днес в страната.

От 17,30 часа в София започва шествие на гражданска инициатива "Да спасим Иракли", която алармира, че на плажа в защитената местност отново се строи. Природозащитниците ще тръгнат от Попа и ще стигнат до парламента.

От екоминистерството контрираха вчера, че мотивите за протеста са тенденциозни и лишени от градивност. "Територията, на която е разрешено изграждането на ваканционния комплекс, е била урбанизирана. В част от имотите е имало съществуващи постройки , които са бивш пионерски лагер и почивна станция", обясниха от МОСВ. Освен това никой не е обжалвал решението по ОВОС от 2011 г.

Срещу екологичния рекет пък скачат в Банско. От Гражданския инициативен комитет за развитие на ски зоната в курорта обявиха, че възобновяват ефективните си протести от понеделник. 

"Опашките от скиори през уикенда доказват, че има необходимост от разширяване на пистите и нов лифт. Ще затворим пътя за Банско точно в 16 ч., за да напомним на властта, че очакваме бързо решение на проблема", категорични са местните. Те очакват въпросът да се реши в тяхна полза на заседанието на Министерски съвет на 16 януари. В противен случай и техният протест щял да се пренесе на жълтите павета пред парламента.

Източник: в. Стандарт


Виж коментарите (1)

Още по темата (3):
16.01.2013 МРРБ публикува коментарите по предложенията за промени в законите, регламентиращи строителство в защитени територии
16.01.2013 Спират строителството в Иракли
15.01.2013 Лиляна Павлова спря строежи в Иракли
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).