Протест пред президентството, Радев отиде при демонстрантите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (64)
19:29 / 09.07.2020
12661
Граждани излязоха на протест пред Президентството днес. При тях отиде президентът Румен Радев, заедно с вицепрезидента Илияна Йотова.  Преди това към протестиращите се присъедини и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Ние с госпожа Йотова нямаме от кого да се пазим. Скъпи българи, благодаря на всички вас днес. Българската мафия постигна невъзможното – обедини хората срещу себе си. От нас зависи да извадим мафията от изпълнителната власт, да изхвърлим мафията от прокуратурата, която е използвана от мафията за политически щит и репресии", заяви президентът Румен Радев, който също се включи в протеста.

Според Радев мафията е безцеремонна, защото е търпяна твърде дълго. Той определи протеста като "битка за бъдещето на модерна и европейска България".

"В тази битка ще бъдем заедно - всички, които милеят за България. Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж. Ще си върнем България! Мутри, вън! ", заяви Радев.

Всички заедно сме пред президентството, за да защитим Конституцията и върховенството на закона - случилото се днес е безпрецедентен акт. Това каза Нинова за Агенция "Фокус". "Тук сме заедно с парламентарната група, с председатели на общински организации, с младежкото обединение, всички заедно, за да защитим Конституцията и върховенството на закона. Управляващото мнозинство започна война срещу президента Радев още в първия ден на неговото избиране. Тя мина през битка в парламента, където използваха парламентарната трибуна срещу него. Изпълнителната власт в лицето на МС и премиера водят тази битка вече трета година. Срещу президента Радев тези години се водеше сериозна компроматна война. Днешният акт определяме като безпрецедентен, на нахлуване в президентската институция", каза Нинова. "Ако има съмнение, че някой от администрацията е извършил закононарушение, нека бъде разследван. Ние уважаваме върховенството на закона, но не приемаме тази показност, тази зрелищност. Тук сме, за да защитим и президентската институция, защото войната между институциите руши държавността", подчерта тя.

Демонстрацията беше организирана след акцията на прокуратурата, при която бяха претърсени два кабинета в сградата. Задържани бяха и двама служители на институцията - секретарят на държавния глава – Пламен Узунов, и Илия Милушев – съветник по сигурността и отбраната.

Виж коментарите (64)

Още по темата (257):
08.11.2023 Пламен Узунов осъди прокуратурата: ВКС потвърди решението на апелативния
съд
08.02.2023 Адв. Емилия Недева за случая "Узунов – Бобоков": Не остана принцип от "Римска харта" на европейските прокурори, който гл. прокурор Гешев и спецпрокуратурата да не са нарушили
06.02.2023 Прокуратурата прекрати разследването срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов
30.12.2021 Пламен Узунов и Пламен Бобоков осъдиха прокуратурата заради бавното развитие нa дeлoтo им
13.05.2021 Янаки Стоилов поиска проверка на твърденията на Светослав Илчовски
10.05.2021 Миню Стайков за твърденията на Илчовски: Нямам сестра
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).