Протест: Мъж легна с вързани ръце пред Руския културен център в София

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
15:32 / 04.04.2022
1279
Мъж протестира пред Руския културно-информационен център в София. Той легна с вързани ръце зад гърба си в знак на протест срещу убитите цивилни в украинския град Буча, съобщава "Свободна Европа". Служителите в центъра са се опитали да го изгонят от стълбите пред входа, а след това са повикали полиция. Акцията е приключила с попълнен протокол от протестиращия Давид Джамбазов.

Всичко започва малко след 9:30 в понеделник сутринта. Джамбазов решава да проведе протестна акция пред сградата, която се намира на ул. "Шипка" в центъра на София. Повод за протеста са новините от последните дни за десетки открити тела на убити цивилни по улиците на Буча, малък град в околностите на Киев, който руските войски напуснаха в края на миналата седмица. Световните медии разпространиха снимки на лежащи мъртви мъже, чиито ръце са вързани с кърпи зад гърбовете им.

"Исках да покажа какво е да има тела по улицата", каза пред "Свободна Европа" Давид Джамбазов. Той нарочно избира Руския културен център като място на протест, защото "всичките снимки от освободените украински градове днес се отъждествяват с руската държава и култура".  

Дама от столицата слиза на спирката, защото е разбрала какво се случва, а именно, че това е протест. Тя прави няколко снимки преди служителите на Руския културно-информационен център да извикат полиция.

Снимките са на Десислава Симеонова, която е станала случаен свидетел на акцията. По думите ѝ служителите РКИЦ през цялото време са се опитвали да попречат на присъстващите граждани да заснемат случващото се.

Виж коментарите (6)

Още по темата (4445):
06.05.2024 На фронта загина Александър Пелешенко, двукратен европейски шампион по вдигане на тежести
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент
29.04.2024 В Пловдив заработи център за бежанци и мигранти
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
Още новини от Национални новини:
Обърната цистерна на АМ "Тракия", разделителната мантинела е букв...
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!
Как да охладите бирата за броени минути?
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).