Промени в КТ ще позволяват на татковците да гледат бебетата си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:42 / 19.06.2008
2345
Ще разширим действието на програмата "В подкрепа на майчинството" и ще я направим привлекателна и за татковците, обясни вчера министър Емилия Масларова при срещата си в Казанлъшкото село Черганово със семейството на едногодишния Яни Киряков. Министърът беше гост на фамилията, която първа в региона се е възползвала от възможностите на програмата "В подкрепа на майчинство". Майката на малчугана Яна Георгиева, мениджър в частна фирма, вече се е върнала на работа, а грижите за малкия Яни е поела майка й, Анастасия Димитрова, която доскоро е била безработна.

Майката Яна Георгиева изрази пред министър Масларова удовлетвореността си от възможността да ползва програмата, която й дава шанса да се развива професионално, дава й сигурност и спокойствие, защото майка й се грижи да момченцето и от друга страна майка й получава заплата и осигуровки. Министър Масларова обясни, че с промени в КТ татковците ще могат да ползват 15 дни отпуск при раждането на дете, а след навършването му на 6 месеца, ако имат желание, ще могат да ползват три месеца отпуск за отглеждане на детето вместо майката.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови ремонти на АМ "Тракия"
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити
Гърмежи и валежи до часове
Публикуваха отговорите за втората матура
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).