Пролетното миене на улиците става задължително

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
10:57 / 27.11.2011
2903
Пролетното миене на улиците ще стане задължително. Това съобщи на семинар в Добринище зам.-министърът на околната среда Евдокия Манева.

Това ще е мярка в общинските програми за намаляване на замърсяването на въздуха с фини прахови частици, които са опасни за здравето. България е с най-голямо замърсяване с прах в целия ЕС.

"Добре е общините да организират миене на улиците поне веднъж седмично, но това няма как да бъде записано в държавен нормативен акт", обясни Манева.

Пролетното почистване обаче ще се регламентира от програмите за управление на въздуха на общините, които се приемат и от Брюксел и имат императивен характер.

Ако общините не искат да дават пари за миене, трябва да спрат използването на пясък, сол и луга при снегопочистването. Вместо това те ще са задължени да използват модерни химикали.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (15)
Още новини от Национални новини:
Румен Радев заминава за Ватикана
Калин Стоянов: Караджов е задържан без да са използвани физическа...
Нова възпоменателна монета на пазара
Огън гори в една от кулите на крепостта Царевец
Хванаха голяма контрабанда на стоки на "Капитан Андреево"
Автотехническа експертиза изяснява скоростта на кортежа на Кирил ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).